història

L'Ateneu ofereix un cicle d'història de Rubí a través de personatges emblemàtics

Les xerrades seran a càrrec de l'historiador local Eduard Puigventós

per RubiTV.cat, 20 de gener de 2020 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ateneu Municipal oferirà, durant aquest primer trimestre de 2020, un cicle de xerrades sobre tres personatges històrics de Rubí, tant d'altres èpoques com de l'actualitat, que d'una manera o altra han contribuït a fer créixer la ciutat en algun dels seus àmbits.

A banda de conèixer les seves biografies i el seu itinerari vital, les xerrades ajudaran a comprendre el context històric de la ciutat de Rubí. Així, aquest cicle és una manera de fer microhistòria, però alhora té la voluntat de promoure una major estima per la ciutat.


Les xerrades, que aniran a càrrec de l'historiador local Eduard Puigventós, tindran com a protagonistes Miquel Oriol, propietari del mas de ca n'Oriol, batlle reial i avalador del retaule dels germans Rubió (segles XVI-XVII); el mossèn Joan Malet, primer defensor dels rabassaires a tot l'Estat i cronista del Rubí del segle XIX, i Mercè Plantada, una cantant de lied reconeguda internacionalment que va viure molts anys a la nostra ciutat.

La primera conferència serà aquest dimarts, 21 de gener, a les 19h.

 

 

Participació