LÍNIES D'ALTA TENSIÓ

L'Ajuntament de Rubí fa un pas endavant per desplaçar la línia d'alta tensió de Can Fatjó

El govern municipal ha presentat la proposta pressupostària a Red Eléctrica Española per tirar endavant una demanda històrica de la ciutadania

per RubiTV.cat, 24 de gener de 2020 a les 09:28 |
Línia elèctrica a Can Fatjó | Ajuntament de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fa un any, l'Ajuntament de Rubí va anunciar que inicialment assumiria el cost del projecte de desplaçament de la línia d'alta tensió de Can Fatjó i es van posar en data l'any 2022. Es tracta d'un projecte que respon a una demanda històrica de la ciutat, el cost de la qual hauria d'assumir la Generalitat de Catalunya, en virtut d'un conveni signat l'any 2006.

Aquest dijous, el govern municipal s'ha reunit a Madrid amb el president de Red Eléctrica Española (REE), Jordi Sevilla, per traslladar-li la proposta pressupostària que farà possible aquest desplaçament, que preveu el finançament en tres anys.


Segons l'alcaldessa, Ana María Martínez,“treure la línia elèctrica de Can Fatjó és un compromís ferm de l’equip de govern que represento, per això som. Hi estem compromesos i REE, també. Espero que puguem veure tancada aquesta cicatriu històrica de Rubí durant aquest mandat".

Ajuntament i REE encaren ara la fase de validació del projecte executiu que haurà d’adaptar-se al nou reglament de les línies elèctriques aèries d’alta tensió.

 

 

Participació