energies renovables

En marxa un concurs pioner d'autoconsum solar compartit en l'àmbit industrial de Rubí

Es tracta d'una prova pilot de gestió circular del polígon Can Jardí

per RubiTV.cat, 6 de febrer de 2020 a les 14:00 |
El polígon de Can Jardí, el primer polígon circular de Rubí | Ajuntament de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Rubí, a través de la iniciativa Rubí Brilla, ha impulsat el primer concurs privat per a l'autoconsum solar compartit per a empreses de la ciutat, una convocatòria emmarcada dins la prova pilot de gestió circular del polígon Can Jardí, i que duu el nom Rubí Indústria Circular (RIC). Es tracta del primer projecte d'autoconsum solar compartit en l'àmbit industrial de l'estat espanyol.

El concurs és obert a totes les empreses instal·ladores, enginyeries, consultores o empreses de serveis energètics que estiguin interessades en instal·lar sistemes d'autoconsum solar individuals o bé compartits per a les diverses empreses participants del projecte. Així, el RIC es fonamenta en la idea que la gestió compartida dels diversos recursos dels Polígons d'Activitat Econòmica (PAE) permetrà obtenir millors resultats en matèria d'energia, aigua, residus i mobilitat.


La realització de les bases tècniques per al concurs es va aprovar en l'assemblea general del passat 10 de juliol. L'autoconsum compartit és la principal eina per canviar l'actual model energètic, que es basa en un sistema centralitzat, fòssil i infinit, i l'agregació de diferents empreses al projecte permetrà una reducció de costos energètics, a més de possibilitar sinergies entre elles. La legislació vigent (RD 244/2019) permet l’autoconsum de repartiment estàtic que obre la porta a les comunitats energètiques i dona solucions a aquelles empreses que disposen de molt d’espai en coberta i poc consum.

Per sol·licitar les bases heu d’omplir un document i fer-lo arribar al gestor energètic i responsable del concurs. Aquí trobareu tota la informació. Les propostes es poden enviar fins el dia 29. El resultat del procés de recepció es donarà a conèixer el 16 de març, d'on en sortiran tres empreses finalistes, que hauran de defensar les seves candidatures el dia 27. La resolució del procés es farà pública el dia 17 d'abril.

 

Participació