La seguretat del pont de Can Sant Joan, una de les preocupacions dels veïns de les urbanitzacions

Aquesta ha estat una de les qüestions que s'han tractat a la segona Taula d'urbanitzacions

Segona taula d'urbanitzacions a Rubí
Segona taula d'urbanitzacions a Rubí | Localpres
Redacció
05 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:24h
Rubí ha celebrat aquest dilluns, 3 de febrer, la segona Taula d'urbanitzacions. Aquest òrgan té com a objectiu ser un espai de participació que reuneixi els tècnics municipals i representants polítics amb membres de les entitats veïnals d’aquesta zona de la ciutat, per tal de poder tractar temes que els afecten de manera directa. 

Aquesta segona trobada ha estat marcada per la seguretat del pont de Can Sant Joan, que uneix el centre de la ciutat amb les urbanitzacions i que actualment està en obres. Un dels tècnics del Servei de Mobilitat ha explicat que, abans de l'inici de les obres, en la intersecció del pont hi circulaven al voltant de 6.000 vehicles al dia i entre 12.000 i 15.000 per l'avinguda Castellbisbal. Amb tot això, es tracta d'un tram de conflictes de seguretat viària i consideren que les incidències que es produeixen en aquest punt són conseqüència de la quantitat de girs que hi poden fer els vehicles. Així doncs, han explicat que reforçaran la senyalització horitzontal i vertical un cop finalitzin les obres del pont de Can Sant Joan i, a llarg termini, semaforitzaran la intersecció per tal d’augmentar-ne la seguretat i facilitar el pas de vianants. A més, també estudien millorar l’itinerari sud, tot ampliant la vorera entre el carrer de la Font de la Via i l’avinguda de Castellbisbal.
 

Encreuament de confictes de seguretat viària del pont de Can Sant Joan Foto: Google Maps


A banda d'aquesta qüestió, també s’han abordat altres inversions pendents, com ara la instal·lació de càmeres de videovigilància als accessos a les urbanitzacions, una actuació que resta a l’espera del vistiplau de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància, depenent de la Conselleria d’Interior.

Els veïns i veïnes també han preguntat per les obres previstes a les urbanitzacions de Can Barceló i Can Solà, a la qual cosa el Consistori ha assegurat que s’iniciaran durant el mes de març, i han demanat que es posi solució a l'excés de trànsit a Sant Muç, a la falta de manteniment dels parcs infantils i a les mancances del servei de transport públic en aquesta zona de la ciutat i de l’enllumenat.

Durant la Taula d'urbanitzacions, l'Ajuntament també ha presentat al veïnat el plànol de les franges perimetrals i les zones boscoses, on queden plasmats els treballs de neteja que es faran durant aquest any i ha informat que la brigada forestal i de zones verdes del Centre Especial de Treball de la Font del Ferro serà l’encarregada de dur a terme algunes d’aquestes actuacions.

En relació amb la prevenció dels incendis, han explicat que, al llarg d’aquest any, s’actualitzarà el Pla de prevenció d’incendis a les urbanitzacions, després que el 2019 es renovés el Pla de prevenció d’incendis general de la ciutat. A més, els han informat de la recent constitució de la nova Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Rubí i de les seves funcions.

D’altra banda, han afirmat que ja s’ha començat la neteja de torrents, tal com van reclamar les entitats veïnals a la primera reunió de la Taula d’urbanitzacions.