FEM Vallès accepta que s'obri «el debat» per ampliar el nombre de municipis de l'AMB

La plataforma discrepa que hagi de ser l'AMB l'encarregada de dirigir l'ens

La C-58, al seu pas per Ripollet.
La C-58, al seu pas per Ripollet. | ACN
Redacció
07 de febrer del 2020
La plataforma FEM Vallès ha celebrat que s'hagi obert "el debat" per ampliar el nombre de municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), afegint localitats de les comarques del Vallès i del Maresme. Una proposta que ha sorgit de la federació barcelonina del PSC, en el marc del congrés del partit del Barcelonès.

L'organització, però, ha discrepat que sigui l'AMB l'encarregada de dirigir tota la regió ampliada. Per això ha suggerit fer "un planejament regional" com hi ha, per exemple, a París i Londres, on aquestes àrees compten "amb reconeixement i competències" cosa que els permet "un sòlid desenvolupament i la millora de l'equilibri territorial".

Aquest mateix model ha de servir per a la iniciativa d'augmentar l'AMB, posant l'accent en la importància de la "visió integral" de tota la regió per resoldre, tal com ha qualificat, "els greus problemes de la perifèria metropolitana com el Vallès, el Maresme o la part alta del Baix Llobregat". A la vegada que ha reivindicat "recursos i inversions" per al seu desenvolupament.