Rubí se suma a l'aliança per la FP Dual

L’Ajuntament de Rubí és el segon consistori català que s’adhereix a aquesta xarxa

L’alcaldessa i la directora de la Fundació Bertelsmann han signat aquest dijous el conveni d’adhesió
L’alcaldessa i la directora de la Fundació Bertelsmann han signat aquest dijous el conveni d’adhesió | Localpres
Redacció
13 de febrer del 2020
Aquest dijous al matí, l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i la directora de la Fundació Bertelsmann, Clara Bassols, han signat el document d'adhesió que fa oficial la incorporació de Rubí a l’Aliança par la Formació Professional Dual. Es tracta d'una xarxa estatal de més de 1.250 empreses, centres educatius i institucions compromeses amb la millora de l'ocupabilitat dels joves a través del desenvolupament de la Formació Professional Dual. L’Ajuntament de Rubí és el segon consistori català que se suma a la iniciativa, ja que compleix un dels objectius del pla de treball del Consell Municipal de l’FP. 

L'Aliança, impulsada per la Fundació Bertelsmann, la Fundació Princesa de Girona, la CEOE i la Cambra de Comerç d’Espanya, també pretén aglutinar les millors iniciatives i experiències d’aquesta modalitat d’FP.

El conveni d’adhesió que s’ha signat avui compromet el consistori en la difusió i potenciació del model d’FP Dual, la participació en les trobades i grups de treball desenvolupats per la xarxa i la promoció dels criteris de qualitat fixats per l’Aliança per a les empreses i els centres educatius. L’Aliança, per la seva banda, dona suport a les institucions que s’hi sumen amb tres línies d’actuació: visibilitat, coneixement i recursos. Així, la xarxa fa referència, a la seva web i a altres activitats de comunicació a la contribució que les institucions adherides realitzen en favor del desenvolupament de l’FP Dual; les institucions tenen a la seva disposició la possibilitat de participar en trobades amb altres membres i intercanviar experiències, coneixements i millors pràctiques; a més, ofereix productes i eines específiques de coneixement col·laboratiu.

El regidor d'Educació i Ocupabilitat, Víctor García, ha reclamat a la Generalitat de Catalunya que a Rubí "cal més oferta de Formació Professional vinculada al sector industrial perquè Rubí és indústria", i ha recordat que en els sectors formatius d'electricitat i electrònica només un 3% dels estudiants són dones: "Hem de fomentar l'accés de les dones a les famílies tecnològiques, industrials i científiques. No fer-ho és deixar perdre la meitat de la força de treball de la societat", ha dit.

A Rubí, hi ha tres centres educatius que ofereixen la formació professional en modalitat dual: Col.legi Regina Carmeli, a on es pot cursar Ensenyament i animació socioesportiva, Condicionament Físic i Comerç internacional; INS J.V. Foix, que ofereix les formacions d'Automatització i Robòtica industrial, i l’INS L'Estatut, on es pot fer Administració de sistemes informàtics a la xarxa.