VÍDEO Al voltant de 2.000 persones es manifesten contra l'obertura de l'abocador de Can Balasc

Els manifestants han finalitzat la protesta a la seu de l'empresa TMA de Sant Cugat

La manifestació ha sortit de l'Estació de FGC de Rubí i ha anat fins a la seu de TMA de Sant Cugat
La manifestació ha sortit de l'Estació de FGC de Rubí i ha anat fins a la seu de TMA de Sant Cugat | Marta Casas
Carla Serra / Malena Manobens
14 de febrer del 2020
Actualitzat a les 22:37h


Al voltant de 2.000 persones, entre les quals ha destacat la participació d'infants, s'han manifestat aquest divendres per expressar el rebuig a l'obertura del nou abocador de Can Balasc a Rubí. La marxa, convocada per la plataforma Rubí Sense Abocadors, ha sortit de la plaça de l'Estació dels FGC i ha finalitzat a la seu de l'empresa TMA de Sant Cugat. Els manifestants han passat per la rambla del Ferrocarril i pel carrer Edison, han travessat la rotonda de l'avinguda de l'Estatut i han caminat per la carretera de Rubí fins a arribar al seu destí. 

Al llarg de la protesta els veïns i veïnes han cridat proclames com ara "No abocadors", "No a Can Balasc", "Sánchez cabrón, te comes el marrón" i "Som escola verda, no som merda".

A la manifestació també hi han participat representants de tots els partits polítics de Rubí i col·lectius locals com el Moviment de per unes Pensions Públiques Dignes, la plataforma Fridays for Future, treballadors de Continental o la comunitat educativa de l'escola Rivo Rubeo, que està a menys d'un quilòmetre del lloc on està previst obrir el nou abocador de TMA.

Durant la marxa hi ha hagut afectacions en ambdós sentits de l'avinguda de l'Estatut. Entre les 17.30 i les 18.30 h, inclús, la caravana de cotxes ha arribat a l'entrada de la B30 en sentit Tarragona.

La protesta ciutadana no acaba aquí

La plataforma Rubí Sense Abocadors ha assegurat que vol mantenir viva la protesta ciutadana i que pròximament anunciaran altres accions. A més, han explicat que, si l'Ajuntament i la Generalitat entreguen les autoritzacions per l'obertura de Can Balasc, es plantegen arribar al dret penal i acusar a l'administració de prevaricació. 
 

La protesta ha estat farcida de pancartes reivindicatives Foto: Marta Casas