L'Ajuntament constituirà una Xarxa Municipal d’Escoles Verdes

L’Institut-Escola Teresa Altet serà l'onzè centre escolar de Rubí que formarà part de la xarxa catalana d'escoles verdes

Els alumnes de 4t de l'escola Teresa Altet també treballen per la cura del medi ambient
Els alumnes de 4t de l'escola Teresa Altet també treballen per la cura del medi ambient | Carla Serra
Redacció
17 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:46h
L’Ajuntament de Rubí treballa per constituir una Xarxa Municipal d’Escoles Verdes per donar suport a les bones pràctiques dels centres educatius en temes mediambientals.

Un exemple és l’Institut-Escola Teresa Altet que, tot i que encara no és escola verda està a punt de ser-ho perquè ja està posant en marxa alguns projectes per tenir cura del medi ambient. De fet, l’alumnat de 4t de primària d’aquest centre ha ensenyat aquest dilluns als representants del consistori que han substituït les papereres del centre per contenidors que permeten el reciclatge de la matèria orgànica, el paper i el plàstic, una idea que va sorgir dels mateixos alumnes. 
 

Contenidors de reciclatge a l'escola Teresa Altet de Rubí Foto: Carla Serra



Actualment ja hi ha un total de 10 centres escolars de Rubí que formen part de la xarxa catalana d'escoles verdes, una certificació que atorga la Generalitat de Catalunya als centres educatius que volen promouen accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar des de l'educació els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Tot i això, el consistori vol crear la seva pròpia xarxa perquè "som conscients que hi ha escoles que no hi tenen accés, per diverses raons i, d'aquesta manera, podem complementar la xarxa catalana i   arribar a tots els centres educatius de Rubí", ha explicat el regidor d’educació, Víctor García.

Per la seva banda, el regidor de transició ecològica, Andrés Medrano, ha remarcat la importància que es facin bones pràctiques com aquestes a les escoles per canviar, també, els hàbits de totes les famílies del centre. En aquest sentit, ha dit que Rubí té una taxa de reciclatge del 39% i que "no ens podem permetre seguir en aquestes xifres durant molts anys, ni des del punt de vista econòmic ni des del punt de vista ambiental”.

Segons han explicat l'alcaldessa i els regidors, aquest ha estat el primer pas per posar en marxa la futura xarxa municipal i que aviat començaran a fer reunions periòdiques amb els centres eduactius per concretar accions i activitats i donar-los suport i visibilitat.