Totes les mocions que es debatran al ple del mes de febrer

La Plataforma Rubí Sense Abocadors convoca una protesta davant l'Ajuntament

Imatge del ple municipal del mes de gener, amb l'oposició mostrant el seu rebuig al nou abocador de Rubí
Imatge del ple municipal del mes de gener, amb l'oposició mostrant el seu rebuig al nou abocador de Rubí | Malena Manobens
Redacció
27 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:25h
El ple d'aquest mes de febrer - que estarà marcat especialment per les protestes que es viuran a la plaça de l'Ajuntament - debatrà fins a set propostes dels grups municipals en la part de control.

De la part resolutiva, en destaquen una modificació dels Estatuts de PROURSA i la Finca Font del Ferro i l'establiment de les retribucions dels seus directius, mentre que s'aprovaran definitivament els projectes de reparació dels polígons industrials Q1 i Q3 i de la renovació de la gespa del camp de futbol de la UE Rubí, i inicialment el projecte de reforma del carrer Parellada.

La Plataforma Rubí Sense Abocadors, dins i fora del ple

A més de la concentració convocada fora, la Plataforma Rubí Sense Abocadors presentarà al ple, a través dels grups municipals de Veïns per Rubí, l'AUP, Cs i ERC, una moció perquè el ple mostri el seu rebuig a l'obertura del nou abocador de Can Balasc.

És la tercera vegada en aquest mandat que la qüestió dels abocadors entra al ple i provoca divisió entre el govern i l'oposició: el novembre de 2019, la majoria absoluta que formen els grups del govern - PSC i En Comú Podem - va tombar una moció presentada per l'AUP que reclamava que es facilités informació a la ciutadania en cas que Can Balasc obrís, argumentant que això suposaria ser "parcial".

Durant el ple de gener, tots els grups de l'oposició van lluir cartells davant dels seus escons on es podia llegir No volem més abocadors, mentre que els seients de l'equip de govern no els mostraven.

Qüestions diverses en la resta de mocions

Pel què fa a la resta de textos, l'AUP presenta una proposta per promoure les extraescolars com a mesura per acabar amb les desigualtats educatives, mentre que Veïns per Rubí proposarà una millora del manteniment dels parcs infantils, i En Comú Podem proposarà que la ciutat de Rubí s'adhereixi a la Declaració del Plàstic d'Oslo, després que Terrassa fos la primera ciutat catalana en fer-ho el mes passat.

Pel que fa a ERC, proposarà la creació d'una comissió de seguiment de les obres després dels desisitiments que s'han produït en els darrers mesos, a més de demanar que es permeti el vot telemàtic als plens municipals, com ja es permet a nivell autonòmic i estatal en determinats supòsits.

Finalment, l'equip de govern (PSC i En Comú Podem) presentarà una moció amb diverses propostes en relació als drets de les dones i de suport al moviment feminista.