Rubí Sense Abocadors convoca una reunió oberta amb el seu gabinet jurídic

La plataforma vol resoldre tots els dubtes que hagin quedat i també valorar futures accions de mobilització i legals

La Plataforma Rubí Sense Abocadors continua fent front a l'obertura de Can Balasc
La Plataforma Rubí Sense Abocadors continua fent front a l'obertura de Can Balasc | Marta Casas
Redacció
02 de març del 2020
Aquest dimarts, la Plataforma Rubí Sense Abocadors ha convocat una roda de premsa oberta a tota la ciutadania, que comptarà amb la presència dels advocats que estan donant suport a l'entitat, per intentar "resoldre tots els dubtes que hagin sorgit en la darrera setmana" i decidir les properes accions a realitzar després de la protesta de dijous passat a les portes del ple municipal.

En les darreres setmanes, la Plataforma Rubí Sense Abocadors ha convocat diverses reunions i una manifestació a mitjans de febrer que va aplegar unes dues mil persones, especialment veïns i escoles properes on es preveu instal·lar aquest abocador

Després d'aquesta manifestació, TMA sorprenia, el passat 19 de febrer demanant la suspensió temporal de la llicència per l'obertura de Can Balasc, l'únic que li queda per poder obrir l'abocador i que depèn de l'Ajuntament. L'Ajuntament, de fet, tenia suspès aquest expedient a l'espera d'un informe de l'Oficina de Gestió Ambiental Unificada de Barcelona (OGAU). Per la seva banda, la Ponència Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat va atorgar de manera provisional l'autorització ambiental per a l'obertura de Can Balasc.

La Plataforma Rubí Sense Abocadors ha reiterat en nombroses ocasions la seva disposició a portar totes dues administracions davant dels tribunals si acaben autoritzant l'obertura de l'abocador, destacant les múltiples contradiccions de la documentació presentada per l'empresa tant a al Projecte d'Actuació Específica com a l'autorització ambiental.

La roda de premsa serà a les 17.30h al CRAC. La reunió posterior servirà per decidir els aspectes de l'acte festiu que es vol organitzar per donar a conèixer la problemàtica dels abocadors a la ciutat, tal com es va acordar en la primera assemblea convocada per la plataforma Rubí Sense Abocadors.

La Plataforma Rubí Sense Abocadors, present al Parlament per demanar la moratòria d'incineradores i abocadors

El passat 27 de febrer, una nombrosa representació d'entitats socials i ecologistes es va reunir amb els grups parlamentaris per conèixer l'estat de la tramitació de la Proposta de resolució de moratòria a la incineració i nous abocadors, elaborada per la Plataforma Catalana Residu Zero, i presentada per la CUP i En Comú Podem, amb el suport d'ERC. Avui finalitza el termini per presentar-hi esmenes, i Junts per Catalunya va anunciar que n'hi presentaria.

Les plataformes de diverses parts del territori, entre la qual hi ha la Plataforma Rubí Sense Abocadors, van assistir a aquesta reunió i anuncien que estaran "molt pendents" del que es resolgui en aquest ple i del sentit del vot dels diversos grups parlamentaris. Al mateix temps, continuaran les mobilitzacions a les diverses ciutats afectades.

El debat de la moció en seu parlamentària serà els dies 4 i 5 de març.