Carlos Carrizosa (Cs) al dia d'Andalusia de Rubí: «El que ens representa és la diversitat»

El diputat critica que el president del Parlament català, Roger Torrent, no rebés "amb tots els honors" la presidenta del parlament andalús, Marta Bosquet

El diputat Carlos Carrizosa (Cs) visita Rubí en el Dia d'Andalusia
El diputat Carlos Carrizosa (Cs) visita Rubí en el Dia d'Andalusia | Marta Casas
03 de març del 2020
Actualitzat a les 10:23h
Els diputats de Ciutadans Carlos Carrizosa i Sònia Sierra, que es de Rubí, van visitar aquest dissabte la ciutat en el marc de la celebració del Dia d'Andalusia, acompanyats dels membres de l'agrupació local de la formació taronja. Segons va explicar el diputat, aquest és un acte que "ens representa" perquè "permet l'afirmació de la identitat" de cadascú "amb naturalitat".

Després d'una atenció a mitjans nacionals i estatals, en què Carrizosa va titllar el Consell per la República de ser un "fake" i antidemiocràtic en relació a l'acte que s'estava celebrant a Perpinyà amb la presència del president Carles Puigdemont el diputat va parlar amb els mitjans locals sobre la celebració que s'estava duent a terme al parc de Ca n'Oriol.

"Nosaltres hem convidat la presidenta del Parlament andalús, Marta Bosquet, i ens hauria encantat que el president del Parlament de Catalunya, que hauria de ser el representant de tots els catalans, la rebés amb tots els honors", va dir. "Ens fa pena perquè els llaços entre Andalusia i Catalunya són moltíssims, hi ha molts catalans que tenen família a Andalusia i, per tant, ignorar aquest sentir de moltes persones va en la línia del què ens trobem cada dia al Parlament, i és que aquells que no arriben a representar ni la meitat dels catalans pretenen imposar-nos una cosa que molta gent no sent", va lamentar.

El diputat va destacar, però, que se segueixin fent celebracions com el Dia d'Andalusia perquè poden "afirmar la seva identitat amb naturalitat". "El que ens representa és la diversitat", va afegir, tot criticant la idea de Catalunya "més pròpia del nacionalisme romàntic del segle XIX" que no una Catalunya i una Espanya "integrades a Europa" i en un món cada cop més globalitzat.