cas mercuri

L'AUP acusa el PSC de fer servir l'Ajuntament com a «refugi de militants socialistes amb problemes»

Jordi Muntan considera que no és "gens ètic" nomenar una persona que està immersa en un procés judicial

per RubiTV.cat, 5 de febrer de 2019 a les 09:30 |
Els regidors de l'AUP responen les acusacions dle PSC | Anna Claverol
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Després que la setmana passada sortís a la llum que la cap de Recursos Humans de l’Ajuntament de Rubí està investigada en el marc del cas Mercuri, que va provocar reaccions de pràcticament totes les formacions polítiques, l’AUP ha volgut contestar el comunicat que va emetre el PSC acusant-los de tenir una “doble vara de mesurar”.

En el cas de la delegació de competències com a cap de Recursos Humans a Maria Ascensión Díaz, hi ha una secció sindical que assegura que hi ha irregularitats en el seu nomenament, i l’AUP remarca que la seva és una denúncia política: “no és gens ètic nomenar una persona que està investigada pel cas Mercuri, i per pertànyer a meses de contractació i nomenar a dit a certes persones en aquella època”.

El portaveu de l’AUP, Jordi Muntan, considera que “no és normal que una administradora pública com és una alcaldessa faci servir l’ajuntament de Rubí com a refugi de militants socialistes que estan en problemes”. A més, “se’ls deleguen funcions que tenen a veure amb les imputacions que ja porten d’una altra administració pública”.


Segons Muntan, l’alcaldessa no va oferir cap resposta sinó que ha reiterat la seva confiança en aquesta persona, i ha assegurat que no li se li trauran les funcions.

Finalment, la formació alternativa es pregunta “per què es tria l’opció de nomenar una persona que no és de la plantilla municipal, que no té ni la categoria A1 i que a més està investigada en un cas de corrupció?”, i assegura que l’alcaldessa encara no ha respost.


Respecte a la investigació de Díaz, l’AUP ha volgut remacar que “no estem jutjant aquesta persona, el que estem qüestionant és una delegació de funcions mentre està immersa en un procés judicial”. Muntan també ha demanat que si és cert que el sobreseïment de la investigació sobre Díaz és imminent, s’hauria d’aportar alguna prova que això és així, ja que segons les seves fonts “és el contrari”.

El proper dijous hi ha una nova reunió per tractar el tema de la regularització de la plantilla, on assistiran representants sindicals, a petició de l’Alternativa. “Ja no volem seure en cap reunió on no hi hagi tots els actors perquè tothom es pugui expressar lliurement i clara”, ha explicat Jordi Muntan.

 

Participació