Mostres de suport al col·lectiu de periodistes de Rubí arrel de la cobertura d'actes del 8 de març

Diverses persones, entitats i partits han expressat la seva opinió sobre el fet que les periodistes hagin decidit no cobrir els actes organitzats pel Comitè de Vaga del 8M

Redacció
08 de març del 2020
Actualitzat el 09 de març a la 1:38h
Els mitjans de comunicació de Rubí van decdir, de manera conjunta i arrel del comunicat de premsa emès pel Comitè de Vaga del 8M, no cobrir els actes organitzats per aquesta entitat de cara al 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Davant el posicionament efectuat per les periodistes de Rubí, diverses persones, entitats i partits han fet arribar mostres de suport al col·lectiu, atès que, en el nostre cas, les dones representem un 83% de la professió a la nostra localitat.

ACR: "Generalitzar l'acusació de mitjans partidistes i tendenciosos i que només prioritzen la recerca d'audiència als mitjans locals és injust"

ACR, grup poĺitic que participa des de l'any 2015 a l'AUP, va fer arribar un comunicat als mitjans expressant el seu suport al posicionament de les periodistes, desmarcant-se, així, de les acusacions de "partidistes i tendenciosos" que es feien des del comitè de vaga del 8M. A més, ACR qüestiona, sobretot, les exigències fetes pel col·lectiu sobre la cobertura tant de la marxa de torxes com de la manifestació del 8 de març.



El comunicat íntegre d'ACR

L'activisme de col.lectius feministes és fonamental en la lluita contra les desigualtats i les violències que pateixen les dones. En la divulgació d'aquesta lluita és important el paper dels mitjans de comunicació, sobretot els de proximitat.

En el cas de Rubí, els mitjans, siguin públics o privats, fan cobertures en general plurals i professionals, i amb mirades coherents amb unes plantilles que superen el 80% de dones.

Per això ens semblen erronis el contingut i el to del comunicat de premsa del Comité de vaga del 8M de Rubí. Generalitzar l'acusació de mitjans partidistes i tendenciosos i que només prioritzen la recerca d'audiència als mitjans locals és injust i discutible, però allò que ACR qüestiona són, sobretot, les exigències del Comité de vaga als mitjans en la cobertura de la manifestació no mixta prevista pel 7 de març: només poden enviar dones, no poden entrevistar ningú que hi participi i acotant quines imatges es poden o no.

La justificació basada en garantir la seguretat i el respecte de totes no pot esdevenir cap imposició davant la professionalitat d'unes periodistes que també lluiten dia a dia contra el masclisme i el patriarcat.




Periodistes rubinencs i el Col·legi de Periodistes es pronuncien a través de les xarxes socials

Alguns periodistes de Rubí, com ara Rubén Cabús, Roger Cuartielles o Albert Soler, i fins i tot el Col·legi de Periodistes de Catalunya, han expressat el seu suport al col·lectiu de periodistes de Rubí defensant la seva decisió de no cobrir els actes convocats pel Comitè de Vaga del 8M.