Neix un «directori d'establiments a domicili», impulsat per Comerç Rubí

Dotze associacions de comerciants d'arreu de Catalunya articulen una iniciativa per permetre que els clients continuïn fent compres des de casa

Els usuaris del comerç local podran continuar fent les seves compres des de casa
Els usuaris del comerç local podran continuar fent les seves compres des de casa | Marta Casas
Redacció
24 de març del 2020
Actualitzat el 25 de març a les 19:48h
L'associació Comerç Rubí, sota el paraigua de la campanya Slow Shopping, està articulant una iniciativa per ajudar a reaccionar positivament el comerç local dels pobles i ciutats en aquests temps de confinament i paralització de l'economia. Així, fins a onze associacions de comerciants ja formen part d'un "directori de comerços a domicili", una iniciativa que pretén portar les compres de proximitat a les llars dels clients que actualment es troben confinats a les seves llars.

Aquest portal posa a disposició de tots els clients interessats les dades de contacte dels comerços locals que segueixen oberts al públic o que ofereixen la possibilitat de fer entregues a domicili. Els usuaris poden seleccionar el seu barri o localitat, utilitzar un desplegable amb diverses categories comercials i trobar les dades de contacte per poder seguir fent les seves compres.

Des de Comerç Rubí, un dels impulsors d'aquesta iniciativa, asseguren que "és una acció solidària amb els comerços de proximitat de les ciutats i pobles de Catalunya", ja que el comerç local és un dels principals afectats per la crisi del coronavirus: molts negocis han tancat o han reduït  Molts negocis han tancat o han reduït la seva activitat al mínim.

Jesús Carballo, president de la Federació de Comerç de Sant Cugat, explica que "hem de pensar solucions imaginatives per fer front a la crisi i aquesta és bona per tothom, ja que els clients poden seguir comprant al comerç de confiança sense sortir de casa".

La campanya s’ha iniciat amb una dotzena d’associacions de comerciants catalanes, però qualsevol associació de comerciants s’hi pot adherir contactant directament des del portal de SlowShopping.cat. Els impulsors són els comerços adherits a les principals associacions de Cerdanyola del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Sentmenat, Sant Sadurní d'Anoia, Sant Cugat del Vallès, Ripollet, Premià de Mar, Manlleu i els barris barcelonins de Sants, el Cor Eixample i el Cor d'Horta.