S'ajorna la Festa Major de Rubí pel coronavirus

L'Ajuntament treballa sobre la possibilitat de traslladar-la al setembre, coincidint amb la Festa Major petita de Sant Roc

Ajornada la Festa Major de Rubí pel coronavirus
Ajornada la Festa Major de Rubí pel coronavirus | Localpres
Redacció
08 d'abril del 2020
Actualitzat a les 22:18h
L'Ajuntament de Rubí ha decidit ajornar la Festa Major de Sant Pere, que s'havia de celebrar del 25 al 29 de juny, davant la situació d'emergència generada pel coronavirus. El consistori ha optat pel canvi de data després que el govern espanyol hagi anunciat la pròrroga de l'estat d'alarma i atenent que, un cop s'aixequi el confinament, el retorn a la normalitat s'haurà de fer de manera progressiva.

El 29 de juny, un dels dos dies que el Ple va triar com a festiu local - l'altre és l'1 de juny, el dilluns de Segona Pasqua - per aquest 2020 continuarà sent festiu, atès que aquests són els dies que va escollir el Ple municipal del mes de juliol de 2019.

De moment no s'ha fixat un nou calendari per a la celebració, però es treballa amb la possibilitat que es faci coincidir amb la Festa Major petita de Sant Roc, a principis de setembre.

La situació d'emergència sanitària generada pel coronavirus farà inviables les grans concentracions de persones a mig termini, però a més a més, tancar la programació i tots els aspectes organitzatius de la celebració en el context actual és una tasca de gran dificultat, que afecta tant a l'administració com a les entitats locals. 

Moisés Rodríguez, regidor de Promoció i Dinamització Cultural ha assegurat que "no és fàcil prendre aquesta decisió perquè els rubinencs i rubinenques, i en especial les entitats, esperen la Festa Major amb moltes ganes durant tot l'any", però "és l'opció més sensata per garantir la seguretat de tothom i per poder preparar-la bé i gaudir-la al màxim".

Aquest ajornament afectarà, doncs, a esdeveniments que s'haurien d'haver celebrat en dates properes a la Festa Major, com el festival Los 40 Primavera Pop (21 de juny) o la Revetlla de Sant Joan (23 de juny).