Rubí acollirà una campanya especial de donació de sang del 19 al 21 d'abril

El Banc de Sang i Teixits fa una crida a mantenir el ritme de donacions, se'n necessiten unes 800 diàries

Campanya de donació de sang a Rubí
Campanya de donació de sang a Rubí | Localpres
Redacció
14 d'abril del 2020
L'Ajuntament de Rubí obrirà el Teatre Municipal La Sala els propers 19, 20 i 21 d'abril per acollir una campanya especial de donació de sang durant la pandèmia del coronavirus, en el marc d'una iniciativa de diversos municipis catalans que estan cedint espais per garantir les donacions a Catalunya amb totes les garanties de seguretat.

El Banc de Sang i Teixits està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent molt necessàries per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. Cal tenir en compte, a més, que alguns elements de la sang caduquen només en cinc dies, cosa que fa necessàries unes 800 donacions al dia a Catalunya.

Les persones que vulguin donar sang hauran de reservar hora al web de Donar Sang, amb l'objecctiu d'evitar esperes. Els donants disposaran, també, de gel esterilitzant en arribar a l'espai de donació, se'ls prendrà la temperatura, i en tot moment es garantiran les distàncies de seguretat. Tot el personal anirà protegit amb guants i mascaretes, i els bolígrafs per emplenar els qüestionaris habituals seran d'un sol ús, tot i que es recomana que els donants els portin omplerts des de casa.