obituari

Mor Maria Carretero, «La Paloma», a l'edat de 94 anys

Carretero era molt coneguda a la ciutat per la ferreteria que va regentar durant molts anys

per RubiTV.cat, 20 d'abril de 2020 a les 11:20 |
Mor Maria Carretero, «La Paloma», a l'edat de 94 anys | RubiTV.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dissabte ha mort Maria Carretero, coneguda com La Paloma, a l'edat de 94 anys. Aquest sobrenom li venia de la ferreteria que va regentar durant molts anys, i que alhora prenia el nom del cognom del seu marit, Jaume Paloma.

Maria Carretero va ser, fa set anys, una de les persones entrevistades al cicle Rubí. Una vida d'història, un projecte impulsat per la regidoria d'Identitat i Projecció Exterior i RubiTV.cat.


En aquesta conversa amb el periodista Jordi Margarit, Carretero repassa la seva trajectòria a la ciutat: darrere de l'aparador de la ferreteria, com va arribar de Terrassa, d'on era la seva mare, i es va sorprendre que "les dones anessin amb sabatilles i amb davantal pel carrer", mentre ella anava ben arreglada. Des de l'aparador de la ferreteria Paloma, la Maria també va viure els canvis polítics i les manifestacions amb l'arribada de la democràcia. En aquest sentit, reconeix que "a mi m'agradava Franco". Maria era militant del PP, però es mostrava molt contrària a les corridas de toros, i celebrava que el Parlament de Catalunya les prohibís: "havien d'haver cremat la plaça".

Altres anècdotes que explica la Maria revelen les seves fermes conviccions "de dretes": tot i no conèixer l'alcalde Murillo, creia que era un home que "valia molt" i que "tenia molta fe"; es mostrava contrària a que les noies fessin topless a la platja o que se separessin dels seus marits, i també parlava de la seva família i els seus dependents de la ferreteria.


Podeu recuperar l'entrevista sencera a l'arxiu de RubiTV.cat.

 

Participació