Tot el que has de saber de l'oferta de casals d'estiu municipals a Rubí

L'Ajuntament assumeix un 84% del cost d'aquestes activitats

Un casal d'estiu a l'escola 25 de setembre
Un casal d'estiu a l'escola 25 de setembre | Ajuntament de Rubí
Redacció
03 de juny del 2020
Actualitzat el 04 de juny a les 15:41h
L'Ajuntament de Rubí ja ha fet pública la seva oferta de casals d'estiu, amb la qual vol assegurar que tots els infants i joves de la ciutat tinguin l'oportunitat de participar en activitats educatives durant els mesos de juliol i agost.

Els casals estan adreçats a nens i nenes d'entre 3 i 12 anys, hi haurà un casal específic per a nens i nenes amb diversitat funcional, una sèrie de tallers educatius per a l'alumnat d'ESO i un casal artístic, organitzat per les escoles municipals d'art i disseny i de música.

Tots els casals es faran seguint les mesures de seguretat de les autoritats sanitàries per evitar nous contagis de coronavirus: menys infants per monitor, distància social, facilitar l’entrada esglaonada i prendre la temperatura a l’entrada i la sortida de l’activitat. A més, tots els nens hauran de dur mascareta, i les famílies hauran de signar un document que acrediti que l’infant no té símptomes de malaltia ni febre i, en cas que se’n detectin, s’enviarà el nen a casa i es tancarà el grup durant els 15 dies de quarentena.

Aquesta complicació tècnica fa que les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFAS) no puguin assumir-ne l’organització, com feien fins ara, i per això el consistori destinarà prop de 300.000 euros en forma de subvenció a l'Associació Compartir, per arribar a tants nens com sigui possible.

1.050 places en set casals al juliol, i 240 en dos casals a l'agost

Durant el mes de juliol (entre el 30 de juny i el 31 de juliol), hi haurà 1.050 places al juliol, a les escoles 25 de setembre, M. Cinto Verdaguer, Montessori, Pau Casals, Ramon Llull, Rivo Rubeo i Teresa Altet. Pel que fa a l'agost (de l'1 al 28) hi haurà 240 places, a les escoles Montessori i Ramon Llull.

Cada casal disposa de 30 places setmanals, repartides en 3 grups de 10 infants segons el grup d'edat: petits (de 3 a 5 anys), mitjans (de 6 a 9 anys) i grans (de 10 a 12 anys), amb tres places reservades a cadascun dels casals per a infants amb diversitat funcional acreditada. Cada grup d'edat haurà d'estar composat per, com a mínim, 5 infants, i també per obrir el servei de menjador.

L'horari durant tot l'estiu serà de 8h a 14h, amb opció de menjador fins les 15.30h. Entre les 8h i 8.30h s'oferirà servei de bon dia, i a partir de les 8.30h, entraran els grups de manera esglaonada.

L'Ajuntament bonifica un 84% del cost dels casals

El preu de tots els casals s'ha fixat en 28 euros la primera setmana, i 35 euros cada setmana a partir de la primera. El menjador de la primera setmana tindrà un cost de 19,15€, i de 24€ per setmana la resta de setmanes. Si un nen s'ha de quedar al menjador un dia esporàdicament, el preu serà de 6€.

Aquests preus són ja bonificats per l'Ajuntament, que n'assumeix el 84% del cost, atesa la situació de dificultats econòmiques en què es poden trobar moltes famílies.

Cada infant es podrà inscriure com a màxim a dues setmanes, que es podran ampliar sempre que quedin vacants per a la setmana desitjada per la família.

Com fer les preinscripcions?

Les preinscripcions es poden fer entre el 3 i el 9 de juny de forma telemàtica a través d'aquest enllaç, però en cas que sigui impossible fer-la telemàticament, es podrà fer trucant al Servei d'Infància i Educació (93 588 70 00, extensió 4255). Les preinscripcions s'atendran pr estricte ordre d'arribada de les peticions.

Un cop finalitzat aquest període de preinscripció, s'atendran peticions - si queden places vacants - a través del correu electrònic [email protected].

Una vegada feta la preinscripció, la família rebrà un correu electrònic confirmant si es disposa de la plaça seleccionada i amb la informació per a realitzar la matrícula, que es farà del 15 al 19 de juny, també telemàticament. El pagament s'efectuarà quan es formalitzi la matrícula.

El casal artístic, del 26 de juny al 10 de juliol

Per aquest estiu, les escoles municipals de música i d'art i disseny han unit els seus esforços per oferir un casal artístic interdisciplinari que uneix la música i les arts plàstiques, i que combinaran, doncs, activitats de les dues disciplines: tallers instrumentals, percussió corporal, ceràmica, pintura, escenografia...

Aquest casal s'oferirà entre el 26 de juny i el 10 de juliol, de 8.30h a 13h, amb 20 places setmanals en dos grups d'edat: de 6 a 8 anys i de 9 a 12 anys. Caldrà un mínim de 5 infants per obrir cadascun dels grups d'edat.

El preu serà de 30 euros per setmana. Cada infant s'hi podrà inscriure com a màxim una setmana, tot i que es podrà optar a fer les dues sempre que hi hagi places vacants. La preinscripció es podrà fer de manera telemàtica entre el 15 i el 19 de juny, o bé trucant al 93 588 70 00 (extensions 4407 i 4410). Un cop realitzada la preinscripció, la família rebrà un correu confirmant si disposa de la plaça seleccionada i la informació per fer la matrícula, del 22 al 25 de juny.

Nou casal del Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol durant el mes de juliol

Des del 2016, el CEE Ca n'Oriol forma part de l'oferta de casals d'estiu, un recurs per a nens i nenes amb necessitats especials, que també es poden inscriure als altres casals de Rubí i comptaran amb la figura d'un vetllador.

El casal del CEE Ca n'Oriol serà del 30 de juny al 31 de juliol, de 9h a 14h - enguany, sense servei de menjador. El preu serà de 35 euros per setmana, i la preinscripció es podrà fer fins el 12 de juny trucant al 685 138 771 (Jordi). El lloc encara està pendent de confirmació.

Tallers educatius adreçats a joves, a la Biblioteca Municipal

Entre el 30 de juny i el 31 de juliol, la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler oferirà diversos tallers educatius adreçats a joves, dividits en grups en funció del cicle educatiu (1r i 2n d'ESO, per una banda; i 3r i 4t, per una altra) i de l'horari més convenient: de 9h a 11h o bé d'11.30h a 13.30h. S'oferten 90 places, dividides en 5 grups de 15.

Els inscrits poden pertànyer a qualsevol institut del municipi i tenir unes necessitats, característiques i coneixements previs molt diversos entre ells. Caldrà un mínim de 5 participants per obrir els grups d'edat.

El preu d'aquests tallers és gratuït, però cal fer la inscripció a través del portal municipal, o bé trucant al 93 588 70 00 (extensió 4255), entre el 3 i el 15 de juny. Com en la resta dels casos, les inscripcions s'atendran segons l'ordre d'arribada de les peticions, i un cop feta es rebrà un correu electrònic confirmant si es disposa de la plaça seleccionada.