entitats - rubí acull

Rubí Acull consciencia sobre les persones refugiades per la seva condició LGTBI

La plataforma aprofita el dia de Sant Valentí per denunciar la persecució a determinades relacions afectives

per Marta Casas, 16 de febrer de 2019 a les 14:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Rubí Acull va aprofitar el dia de Sant Valentí, en què algunes persones celebren el Dia dels Enamorats, per realitzar una acció de conscienciació sobre les persones LGTBI que han de fugir dels seus països a causa de ser-ho, així com aquells indrets on està permès el matrimoni infantil.


Aitor López, portaveu de la plataforma, va explicar que tot i que hi ha moltes persones que fugen dels seus països d'origen a causa de la guerra, existeixen molts refugiats que ho són a causa de la seva transexualitat o homosexualitat.

Segons la legislació actual, l'homosexualitat encara és un motiu de condemna de mort en alguns països, com Mauritània, Nigèria, Somàlia, Sudan, l'Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs Units i el Iemen. En d'altres, les condemnes poden anar des de multes lleus o realització de treballs comunitaris fins a la cadena perpètua.


De la mateixa manera, existeixen països on l'homosexualitat no és considerada delicte ni és perseguida, però les parelles no gaudeixen dels mateixos drets que les heterosexuals.

Pel què fa al matrimoni infantil, els casos més freqüents de matrimonis forçats es donen a l'Àsia Meridional i a l'Àfrica Occidental i Central, on un 46 i un 41% de les nenes, respectivament, són casades. En altres regions, un 29% de les nenes d'Amèrica Llatina i el Carib son víctimes del matrimoni infantil, un 18% de les de l'Àsia Oriental i el Pacífic, un 11% de les que viuen als estats àrabs i un 11% a Europa Oriental i l'Àsia Central.

 

Participació