El laboratori Catlab, número u de Catalunya en la detecció i seguiment de la Covid-19

El centre egarenc, impulsat el 2008 per MútuaTerrassa i l'Hospital de Terrassa analitza diàriament 1.500 proves PCR i atén 1,3 milions de persones en la seva àrea d'influència

Terrassa va néixer el 2008 per la fúsio dels laboratoris del CST i MútuaTerrassa.
Terrassa va néixer el 2008 per la fúsio dels laboratoris del CST i MútuaTerrassa. | MútuaTerrassa
NacióDigital
18 de juny del 2020
El Laboratori d'Anàlisis Cliniques Catlab, situat a Viladecavalls i nascut el 2008 fruit de la integració dels laboratoris de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa, s'ha erigit com a centre referent en la detecció i seguiment de la Covid-19. ​Es tracta d'un centre amb una alta capacitat analítica, que va començar realitzat al voltant d'un miler de proves PCR per dia, i a mitjans d'abril va assolir les 1.500 diàries, recollint mostres a les residències, pacients ingressats i professionals sanitaris.

Amb un 96% de l'activitat acreditada, CatLab és el més acreditat de Catalunya per la norma UNE-EN ISO 15189, que estableix els requisits per una gestió de qualitat i competent amb uns resultats fiables. En referència a l’àmbit de la microbiologia molecular, la certificació del laboratori és del 98% i en conseqüència els seus resultats esdevenen de la màxima qualitat.

Durant la crisi sanitària pel coronavirus, CatLab ha incrementat la seva àrea d'influència a 1.300.000 persones. En aquest sentit s'han analitzat mostres de PCR de pacients hospitalitzats i visitats, així com de professionals de sis hospitals: MútuaTerrassa, Consorci Sanitari de Terrassa, l'Hospital de Martorell, l'Hospital Althaia de Manresa, l'Hospital de Sant Bernabé de Berga i l'Hospital General de Catalunya de Sant Cugat.
D'altra banda, Catlab realitza proves serològiques per conèixer el nivell d’immunitat de la població i des de mitjans de maig forma part d’un estudi promogut pel Departament de Salut de la Generalitat amb aquest objectiu. A més, el centre ha participat en el projecte ORFEU de detecció massiva de la Covid-19 mitjançant la validació -per part dels microbiòlegs del laboratori- de la seva tècnica i dels resultats. 



​​
​​
​​