Sis detinguts que tenien una plantació de marihuana a Barberà del Vallès

En total, la Guàrdia Civil ha intervingut 3.735 plantes de marihuana, 367 esqueixes i 70 quilos de droga ja processada

Una de les plantacions de marihuana desarticulada
Una de les plantacions de marihuana desarticulada | Guàrdia Civil
Aina Font Torra
04 de juliol del 2020
La Guàrdia Civil ha detingut sis persones, algunes d'elles veïnes de Sant Fruitós de Bages, com a presumptes autores de delictes de tràfic de drogues i de defraudació de fluid elèctric. Tot plegat s'ha dut a terme en el marc d'una operació que ha permès al cos policial desarticular tres organitzacions criminals dedicades al cultiu i tràfic de marihuana. Els agents han desmantellat quatre plantacions hidropòniques tipus indoor localitzades als municipis de Sant Fruitós, Torrelles de Llobregat i Barberà del Vallès. En total, s'han intervingut 3.735 plantes de marihuana, 367 esqueixes i 70 quilos de droga ja processada i a punt per ser venuda.

Als sis detinguts -que són de nacionalitat espanyola, sèrbia i montenegrina- també se'ls imputa un delicte de defraudació de fluid elèctric. Per part de la companyia elèctrica s'estima que s'han defraudat un total de 308.088 kw, utilitzats per subministrar l'energia a la instal·lació elèctrica de les plantacions de marihuana.

L'operació ha comptat amb la col·laboració de les policies locals de Sant Fruitós, Torrelles de Llobregat i Barberà del Vallès.