PINTURA

El Museu del Castell acull una mostra de les pràctiques sexuals dels antics romans

L'exposició "El sexe a l'època romana" del Museu d'Arqueologia de Catalunya es podrà visitar fins al 31 de març

per RubiTV.cat, 22 de febrer de 2019 a les 16:30 |
Entrada de l'exposició "El sexe a l'època romana" | Ajuntament de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Museu Municipal del Castell (MMUC) inaugura la temporada amb l'exposició El sexe a l'època romana, una mostra produïda per l'Arqueoxarxa, la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya, i que impulsa el Museu d'Arqueologia de Catalunya. La mostra es pot visitar a la planta baixa del MMUC fins al dia 31 de març,

Segons informa l'Ajuntament en una nota de premsa, es tracta d'una exposició que recull diferents pintures i objectes que desvetllen els aspectes més íntims de la vida dels romans des de la República fins al segle IV. La mostra recorre diferents àmbits temàtics, com el sexe dins i fora del matrimoni, amb referència a les pràctiques homosexuals, la prostitució i fins i tot les relacions amb animals; els recursos de seducció de l'època; o el protagonisme del sexe en la mitologia. Diversos textos, entre els quals figuren escrits d'autors clàssics com Ovidi o Sèneca, ajuden a contextualitzar les peces mostrades: objectes de tipus religiós o amb finalitat ritual, elements de la vida quotidiana, peces de l'àmbit públic i de la intimitat domèstica. 
 

 

Participació