1 de 10
meteo

Alerta a Rubí per pluges intenses, tempestes i fort vent

La depressió, que no assolirà nivell de cicló, afectarà especialment les comarques del nord-est

La tempesta d'aquesta nit passada | Agustí Descarrega
per NacióDigital, 8 de setembre de 2020 a les 18:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El petit huracà mediterrani que ahir va activar l'alerta meteorològica a Catalunya s'ha anat desdibuixant en les últimes hores. Quan falta poc per saber el desenllaç de la previsió, tots els models s'han alineat a dir que el nou episodi meteorològic deixarà finalment precipitacions abundants i fort vent, sobretot al litoral i a les comarques del nord-est.  
 

Per la seva banda, el Servei Meteorologic de Catalunya (SMC) que ahir dibuixava uns mapes d'alerta meteorològica (a la imatge a continuació), avui ja ha actualitzat la informació rebaixant l'efecte de les perturbacions. 
  Segons l'última actualització, a partir d'aquest migdia s'esperen ja algunes precipitacions febles i disperses a punts la meitat nord i est del territori, i al llarg de la tarda alguns xàfecs, entre febles i moderats, localment forts a punts del litoral i al prelitoral sud. A banda, a partir del vespre s'esperen xàfecs al litoral i prelitoral que seran d'intensitat entre febles i moderada, localment forta. En conjunt, s'acumularan quantitats minses o poc abundants, si bé al litoral i prelitoral s'acumularan quantitats abundants de precipitació.
 
De matinada s'espera precipitació a qualsevol punt, més continuada al quadrant nord-est. A partir del matí la precipitació serà en forma de xàfecs dispersos, que seran menys probables a Ponent i a l'interior de les Terres de l'Ebre. Sovint anirà acompanyada de tempesta i localment de calamarsa. En general serà d'intensitat feble o moderada, si bé serà localment forta al litoral, al prelitoral i al quadrant nord-est, i a la tarda a la Catalunya Central.

S'acumularan quantitats entre minses i poc abundants al terç oest i entre poc abundants i abundants a la resta. Ara bé, localment hi pot haver acumulacions molt abundants (de 50 a 100 mm en 24 hores) a punts de la meitat est.

 

Participació