ple municipal

La Síndica Municipal de Greuges s'acomiada de Rubí i denuncia «falta de suport administratiu»

Milagros Calleja s'ha acomiadat en el ple municipal aquest dijous a la tarda

per Anna Mira , Rubí, 24 de setembre de 2020 a les 17:17 |
Foto d'arxiu de Milagros Calleja | Lali Puig
La Síndica Municipal de Greuges de Rubí denuncia "falta de suport administratiu a la sindicatura". Ho ha fet en el seu discurs de renuncia al seu càrrec, en el ple municipal de setembre. Milagros Calleja deixa el càrrec després de més de quatre anys al capdavant de la institució. 


Amb motiu de la seva renuncia, s'ha presentat la memòria 2019-2020 de la Sindica de Rubí, amb l'informe corresponent d'enguany que comprendrà del període de l'1 de gener fins al 31 de juliol.

Els diferents partits amb representació municipal han agraït la feina de Calleja al capdavant de la sindicatura i també han demanat que s'agilitzin els tràmits i es doti de més suport i recursos. Una dona incansable, feina impagable, temps, esforç, dignificar el càrrec; amb aquestes paraules els representants públics han demostrat el seu suport unànime cap a Calleja, que s'ha emocionat en sentir les paraules dels regidors. 


L'informe recull les actuacions dutes a terme durant el període d'exercici de les seves responsabilitats. Un recull de les activitats més rellevants de la Sindicatura per exercir la defensa dels drets de proximitat: divulgar, informar i orientar a les persones sobre els seus drets i deures; difondre la figura de la síndica municipal com a garant del bon govern, la transparència i la bona administració en l’àmbit municipal.

Calleja s'acomiada entre agraïments i demanant disculpes a totes les persones que, havent dipositat la seva confiança en la Sindica, no han vist satisfetes les seves expectatives. "Malgrat els esforços realitzats des de l'Oficina de la Sindicatura, no sempre s'ha aconseguit allò que esperaven les persones que han posat en les nostres mans la defensa dels seus interessos", ha apuntat.  A partir d'ara, la ciutadania de Rubí que recorri a la sindicatura local serà redirigida al Síndic de Greuges de Catalunya.

 

Participació