El Consell Comarcal en contra de l'ingrés a presó de Paco Fernández

Fiscalia i les parts haurien acordat condemnar-lo a tres anys de privació de llibertat, però sense complir-ho

Paco Fernández sortint dels Jutjats de Terrassa.
Paco Fernández sortint dels Jutjats de Terrassa. | Albert Segura
NacióSabadell
28 de setembre del 2020
El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC), reunida en junta de portaveus aquest divendres, ha manifestat la seva oposició contra l'ingrés a presó de l'exgerent del Consorci de Residus, Turisme i Ocupació, i vinculat al PSC, Paco Fernández, en el marc de la peça 25 bis del cas Mercuri, en el l'organisme supramunicipal és acusació particular.

Un posicionament que ha estat possible amb els vots favorables de Junts per Catalunya, PP, En Comú Guanyem, Cs i PSC i en contra d'ERC, Tot per Terrassa (TxT) no ha participat i la CUP ha estat absent a la sessió.  

Tot neix de la peça de la macroinvestigació que es troba en el tram final i Fiscalia hauria arribat a un acord amb les parts, tal com ha assenyalat ERC del Vallès Occidental, per una pena de presó de tres anys i que la votació demana que se suspengui i no hagi d'ingressar a un centre penitenciari. 

La peça 25 bis investiga malversació de cabals públics presumptament comesos per, entre d'altres, a més de Fernández, l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos. La causa es va traslladar als jutjats de Terrassa, d'on depèn el CCVOC. Fernández hauria utilitzat la caixa de l'organisme supramunicipal per pagar 39.926,14 euros entre els anys 2011 i 2012. Unes acusacions per les quals es va justificar davant el titular del Jutjat d’Instrucció número 4 de Terrassa el juliol de 2016.