coronavirus

Un grup de l'escola bressol Lluna, en confinament preventiu per la Covid-19

Es comptabilitzen 13 positius de coronavirus entre els estudiants i 8 grups aïllats

per Anna Mira , Terrassa , 28 de setembre de 2020 a les 13:19 |
Imatge d'una escola bressol municipal | Cedida
L'Ajuntament de Rubí ha informat aquest dilluns que un grup de l'escola bressol municipal Lluna es troba des de dissabte en confinament preventiu amb motiu de la Covid-19. Malgrat tot, segons les dades del Departament d'Educació, continuen sent 6 les escoles afectades a la ciutat, que sumen 8 grups. En total representen 240 estudiants rubinencs que actualment estan a casa per prevenció. D'aquests, 13 han donat positiu amb prova PCR. Pel que fa als docents i al personal d'administració i serveis (PAS), no hi ha cap positiu però sis estan aïllats per haver tingut contacte amb els menors. 

En concret, hi ha grups confinats a: Escola 25 de Setembre (1), Institut Torrent dels Alous (1), Ribas (2), Institut Duc de Montblanc (1), Escola Montessori (2), Institut L'Estatut (1). A més a més segons ha informat aquest mateix divendres, l'Ajuntament també constata que hi ha 2 grups més a L'Institut La Serreta. 


El regidor d’Educació, Víctor García Correas, ha fet balanç de la segona setmana d’escola a la ciutat. García ha enumerat la situació de les aules que s’han vist obligades a confinar grups. El responsable d’Educació ha insistit en un missatge de tranquil·litat cap a les famílies “vull destacar la feina feta pels professionals i docents dels centres i recordar que el contagi originat als centres educatius és inexistent”.

Tots aquests hauran de complir una quarantena de 14 dies abans de la reincorporació al centre. Cal recordar que a partir de dilluns 28 aquest període preventiu es reduirà a 10 dies.Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 26 de novembre.Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).

 

 

Participació