Arrenca el Festival de fotografia La Nuu

Tots els dissabtes d'octubre es faran visites guiades per conèixer les propostes dels artistes participants, a més d'altres activitats en línia

El Festival La Nuu omple els carrers de Rubí d'art i fotografia durant un mes
El Festival La Nuu omple els carrers de Rubí d'art i fotografia durant un mes | Román Yiñán (fragment)
Redacció
02 d'octubre del 2020
Aquesta setmana ha arrencat la sisena edició del Festival de fotografia La Nuu, organitzat per l'Ajuntament de Rubí i dirigit pel fotògraf Carles Mercader.

Una dotzena d'artistes internacionals participen en aquest Festival, i exposaran durant aquest mes les seves obres, de gran format, i de diversos estils i tècniques, a diverses façanes d'edificis de la ciutat. Sota el lema Cos i pedra. Espais disponibles, els artistes conviden a reflexionar sobre les relacions de l'ésser humà amb el seu entorn material.

Els autors i autores que exposen enguany a Rubí són: Alberto Giuliani (Pesaro, Itàlia) a la plaça del Doctor Guardiet, Stefanie Zofia Schulz (Nagold, Alemanya) a El Celler, Irene Zóttola (Madrid, Espanya) a la plaça de la Nova Estació, Michal Chelbin (Haifa, Israel) a l'Escardívol, Yurian Quintanas (Àmsterdam, Holanda) a El Bullidor, Víctor Baladoch (Rubí, Espanya) a Pich Aguilera, Chen Xiaoyi (Sichuan, Xina) a l'Antiga Estació, Ruth Erdt (Zürich, Suïssa) a la plaça d'Anselm Clavé, Fernando Criollo (Lima, Perú) a El Bullidor, Jon Cazenave (Sant Sebastià, Espanya) a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, Piotr Zbierski (Lodz, Polònia) al carrer de Doctor Robert i Román Yñán (Sant Adrià del Besós, Espanya) a la plaça de la Nova Estació.

Tots els dissabtes d'octubre, el director del Festival explicarà les propostes d'aquesta edició de La Nuu tot seguint un itinerari per les obres exposades. Per assistir-hi, caldrà inscriure's prèviament enviant un correu a [email protected]. Les visites sortiran a les 11.30h de l'Antiga Estació.

Activitats en línia

Les habituals activitats que nodreixen el Festival es faran enguany en format telemàtic, i també serà necessari inscriure-s'hi prèviament enviant un correu electrònic a [email protected].

El 15 d'octubre (19.30h), la fotògrafa Irene Zóttola oferirà la xerrada El vol d'Ícar, sobre fotografia i materialitat, i el dia 22 Román Yiñán parlarà sobre Estratègies quotidianes.

Finalment, el 29 d'octubre es farè el col·loqui Les geografies fragmentades, sobre el concepte de "frontera", que comptarà amb la intervenció dels escriptors Joaquín Albaicín i Gabi Martínez i la ballarina trans Celeste González. Aquesta activitat forma part del projecte col·laboratiu From St. Germain to EU - 100 years of a border, que compta amb la col·laboració de la Unió Europea.

L'organització del Festival ha volgut dedicar aquesta edició l'il·lustre fotògraf rubinenc Josep Maria Roset, desaparegut recentment.