Cultura

10 artistes catalans recreen obres emmagatzemades en museus i arxius del país

"Obres els dipòsits", de Frederic Montornés, és el projecte guanyador del concurs de comissariat artístic convocat l'any 2019 per Transversal Xarxa d'Activitats Culturals

per NacióSantCugat, 4 d'octubre de 2020 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Deu artistes catalans recreen deu propostes artístiques originals i inèdites a partir de la reinterpretació lliure i personal d'obres i/o documents emmagatzemats en 10 museus i arxius del país, com ara l'Arxiu Nacional de Catalunya ubicat a Sant Cugat del Vallès.

"Obres els dipòsits", de Frederic Montornés, és el projecte guanyador del concurs de comissariat artístic convocat l'any 2019 per Transversal Xarxa d'Activitats Culturals. Una iniciativa que compta amb la participació de les artistes Anna Dot, Lúa Coderch, Marla Jacarilla, Regina Giménez, Èlia Llach, Ignasi Prat, Mariona Moncunill, Martí Anson, Oriol Vilapuig i Oscar Holloway, que han accedit als dipòsits dels museus i arxius de Girona, Vilanova i la Geltrú, Granollers, Mataró, Manresa, Reus, Figueres, Olot, Tortosa i Sant Cugat.


L'objectiu és posar en valor aquelles peces d'art que estan al museu però que són invisibles pels visitants. Objectes, documents, llibres o fragments entre d'altres, que estan amagats malgrat el seu interès, ja sigui perquè es troben en fase d'investigació, restauració, pendents de ser catalogats, guardats per la falta d'espai a les sales d'exposició, perquè no encaixen amb el relat del museu o perquè estan malmesos.

Els deu artistes han triat una peça per tal de fer-ne la seva reinterpretació. El resultat pren la forma d'un projecte artístic coral, de nova creació i multidisciplinari que compta amb peces d'art que van des de la videoinstal·lació, a obres sobre paper fins a performance, fotografia, vídeo, conferències, publicacions i obres sonores, entre altres.


La presentació se celebrarà de forma simultània a les 10 ciutats catalanes durant la setmana del 24 d'octubre a l'1 de novembre. 


 

Participació