Oberta una consulta pública prèvia a la creació de les bases de subvencions a les biblioteques escolars

Les persones i entitats vinculades hi podran fer aportacions fins el 19 d'octubre

Oberta la consulta pública prèvia a l'elaboració del reglament de les biblioteques escolars
Oberta la consulta pública prèvia a l'elaboració del reglament de les biblioteques escolars | Ajuntament de Rubí
Redacció
05 d'octubre del 2020
L'Ajuntament de Rubí ha obert una consulta pública prèvia a l'elaboració de les bases de subvenció per a la dinamització de les biblioteques escolars, a la qual hi podran participar les persones i entitats vinculades a aquesta matèria a través de la plataforma Participa Rubí.

Des del curs 1993-1994, Rubí compta amb una Xarxa de Biblioteques Escolars en la qual hi participen tots els centres públics, tant de primària com de secundària. A través d'aquesta xarxa es vol promoure l'hàbit de la lectura, i també de la dinamització i organització de les biblioteques de cada centre educatiu. La xarxa es coordina amb trobades mensuals, recollides al Pla de Formació de Zona del Departament d'Educació, proposant activitats lectives i extraescolars i col·laborant en la seva dinamització. A més, també es coordinen amb la biblioteca municial Mestre Martí Tauler.

La Biblioteca escolar és un servei de suport a l’aprenentatge emmarcat en el Pla de lectura del centre que té per objectiu assegurar l’assoliment de la comprensió lectora, la competència en l’ús de la informació i fomentar el gust per llegir. També treballa de forma coordinada amb les entitats del municipi vinculades a la lectura.

Amb la redacció de les bases de subvencions a les biblioteques es pretén dotar d'un marc normatiu la promoció dels programes de dinamització específics de cadascuna de les biblioteques escolars, amb una regulació clara i senzilla. No disposar d'aquesta normativa pot dificultar el coneixement dels tràmits i eines per a la promoció de la lectura.

Alhora, aquesta nova regulació solucionarà els problemes d'uniformitat del format anterior, que tractava per igual tots els centres i no tenia en compte les especificitats de cada escola; així, cada centre podrà presentar les iniciatives que consideri més adequades a la seva realitat.

La consulta pública prèvia a les bases de subvenció, amb la qual es dona compliment a l’article 133.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, estarà oberta fins al 19 d’octubre.