Detenen a Rubí tres integrants d'una organització que robava en pàrquings de zones comercials

Estan acusats de set delictes de furt, estafes bancàries i pertinença a grup criminal

1200_1562256100Un_cotxe_dels_Mossos.
1200_1562256100Un_cotxe_dels_Mossos. | Europa Press
Redacció
06 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 10:15h
Els Mossos van detenir el passat dimecres a Rubí tres homes d'una organització que robava en pàrquings de zones comercials. Els detinguts tenen 30, 33 i 37 anys i són veïns de Barcelona, Cornellà i L'Hospitalet de Llobregat, i estan acusats de set delictes de furt, estafes bancàries i pertinença a grup criminal.

Els investigadors de la comissaria de Martorell van detectar el passat agost un increment de delictes de furt seguint el mateix mètode i el posterior ús indegut de les targetes de crèdit robades. Un dels membres despistava la víctima, mentre un altre aprofitava el descuit i accedia a l'interior del vehicle per emportar-se la bossa de mà.

Ho feien en zones d'estacionament properes a grans supermercats i aprofitaven el moment que les víctimes carregaven la compra als vehicles. Posteriorment, els autors dels furts utilitzaven les targetes de crèdit sostretes per comprar il·lícitament begudes alcohòliques en diferents comerços, i després ho revenien en un supermercat de Barcelona.

Els autors dels fets tenien rols diferenciats i una gran mobilitat dins del territori català: seguint el mateix modus operandi havien actuat a Esparreguera, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Arenys de Mar, Mataró, Reus i El Vendrell.

Els Mossos van localitzar i detenir els tres lladres a Rubí, i l'endemà van detenir el responsable de l'establiment comercial on revenien els productes que compraven amb les targetes sostretes com a presumpte autor d'un delicte de receptació.
 
Els tres arrestats van passar dissabte a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs, i el responsable de l'establiment va quedar en llibertat després de declarar en seu policial, a l'espera que el citi el jutge. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.