1 de 10
escola de música

27 alumnes de l'Escola de Música Pere Burés porten fins a dos mesos sense poder fer classe

"No entenem la demora de l'Ajuntament en la cobertura de les baixes de les professores"

Actuació de l'Escola de Música | Escola de Música
per RubiTV.cat, 20 de novembre de 2018 a les 17:03 |
Aquest article es va publicar originalment el 20 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les famílies de l'Escola Municipal de Música Pere Burés han denunciat aquest dilluns que un total de 27 alumnes es troben sense poder fer classes de piano i d'oboè, des de fa 6 setmanes i 2 mesos respectivament, a causa de les baixes de les professores d'aquests instruments.

Amb el nombre actual de professors a l'escola, segons ha informat una de les afectades, "és impossible recol·locar, ja que tots tenen totes les hores cobertes", i també ha explicat que des de la direcció de l'Escola els diuen que no hi ha resposta per part de l'Ajuntament, tot i que asseguren que hi ha candidats per cobrir les vacants.


Les famílies s'han interessat per conèixer el sistema de borsa de treball de l'Ajuntament per a l'Escola de Música, i no entenen la demora de l'Ajuntament per trobar un substitut o substituta, especialment en el cas d'una de les baixes, que és per maternitat, i per tant, "totalment previsible". A més, denuncien que no han rebut cap tipus de resposta ni explicació per part de l'Ajuntament.

L'Ajuntament treballa per cobrir les baixes el més aviat millor


Fa temps que l'Ajuntament és conscient de la problemàtica que suposa cobrir les baixes en centres educatius especialitzats, com és l'Escola Municipal de Música Pere Burés, i el 2017 va convocar per primera vegara una borsa de treball ad hoc.

Les persones que s'hi van presentar no van arribar a cobrir totes les especialitats demanades, fins al punt que la plaça de professor/a d'oboè es va haver de declarar deserta. Per solucionar aquest problema, l'Ajuntament treballa per fer una contractació d'urgència.

Pel que fa a la baixa d'un professor/a de piano, en tractar-se d'una baixa no prevista, l'Ajuntament està treballant per cobrir-la tan aviat com sigui possible mitjançant l'esmentada borsa de treball.

 

Participació