Sant Cugat suspèn totes les activitats al carrer per reduir els contagis

L'Ajuntament també ha decidit tancar els equipaments municipals a les 23 h i els parcs tancaran a les 20 h

Mireia Ingla, Pere Soler i Núria Gibert en roda de premsa del coronavirus.
Mireia Ingla, Pere Soler i Núria Gibert en roda de premsa del coronavirus. | Lali Puig
17 d'octubre del 2020
El dia que el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat les mesures restrictives durant 15 dies per frenar l'expansió de la Covid-19, l'Ajuntament de Sant Cugat ha decidit suspendre totes les activitats al carrer. El govern local també ha anunciat que, a banda dels equipaments culturals, farà extensiu el tancament a les 23 hores a tots els equipaments municipals i els parcs tancaran a les 20 h.

En roda de premsa aquest divendres al migdia, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha fet una crida a la ciutadania a "reduir de forma palpable" la interacció social i frenar el creixement de la pandèmia. Tal com ja va demanar el Govern de la Generalitat, Ingla ha insistit que els contactes es redueixin als grups bombolla. Ingla ha expressat que "vivim dies excepcionals" però ha deixat clar que es tracta d'una situació d'àmbit català però "no estem parlant d'una cosa excepcional de Sant Cugat".

Ajudes extraordinàries a la restauració i l'oci nocturn

El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis urbans i Mobilitat, Pere Soler, ha expressat que "estem treballant amb el pressupost del 2021 de les mesures Covid per donar continuïtat als projectes i programes" que ja s'havien posat en marxa en la primera onada de la pandèmia. Actualment la ciutat ja ha destinat 16 milions d'euros en mesures destinades a empreses, autònoms, comerços, etc i tenen la voluntat d'acabar l'any 2020 amb una partida de 17 milions.

"Som conscients que és una situació complicada per un sector que està patint des de l'inici", ha puntualitzat Ingla. Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha insistit en el fet que "seguim treballant perquè la crisi econòmica i social no s'ha aturat en cap moment". "Tenim la responsabilitat d'acompanyar a les persones que ho necessitin i fer un "xoc frontal a l'exclusió social i a la vulnerabilitat".

Mesures a Sant Cugat

A banda del tancament de bars i restaurants, de centres d'estètica així com la limitació d'aforaments en el comerç, l'Ajuntament ha impulsat altres restriccions per contenir els contagis i frenar les hospitalitzacions per Covid. D'altra banda, el mercat dels dijous a la plaça d'Octavià es manté, amb la distància entre parades.

- Suspeses totes les activitats al carrer: això afecta les activitats culturals, visites guiades, fires, mostres d'art, etc.

- Equipaments culturals i esportius: l'Ajuntament tancarà tots els equipaments de la ciutat a les 23 h. En aquest sentit, el govern local treballa per reubicar els equips que entrenen més tard de les 23 h per oferir-los una alternativa i garantir la pràctica de l'esport.

- Parcs: els parcs infantils, esportius i de lleure tancaran les portes a les 20 h

- L'Ajuntament anul·la tots els actes institucionals a l'aire lliure per evitar la mobilitat i la socialització i també anuncien que el ple municipal de dilluns serà telemàtic.

- S'estan estudiant equipaments municipals per fer proves PCR, si cal. En aquest sentit Ingla ha explicat que posen a disposició de la Generalitat alguns equipaments, però que a hores d'ara, des del Departament de Salut, no s'ha especificat quins.

- L'Ajuntament fa una crida a les altres administracions perquè aprovin accions immediates de suport als sectors afectats des de l'àmbit econòmic.

- Limitacions d'aforaments en el comerç: Des de Sant Cugat es reforçarà amb els agents cívics i protecció civil per garantir les cues en els comerços de la ciutat i evitar aglomeracions als carrers i zones comercials.

- Campanya de vals de descompte al comerç i restauració: Des del 14 d'octubre i fins al 30 de novembre està en marxa la campanya Gràcies, compra a Sant Cugat amb vals de descompte de fins a 20 euros per llar. La campanya també es pot fer servir a la restauració i l'Ajuntament està estudiant la manera de poder-la allargar donades les restriccions aprovades pel Govern de la Generalitat.