1 de 10
coronavirus

Noves mesures per frenar els contagis de coronavirus

Tanquen els centres cívics i les associacions de veïns, i els establiments que obren les 24 hores hauran de tancar a les 22h

El Centre Cívic La Cruïlla, afectat per les restriccions de Covid-19 | Localpres
per RubiTV.cat, 20 d'octubre de 2020 a les 17:15 |
Aquest dimarts han entrat en vigor noves restriccions acordades per la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de contenir la Covid-19, que modifiquen o amplien les que es van començar a aplicar divendres i, de moment, seran vigents fins a la mitjanit del 31 d’octubre.

La resolució afecta les activitats d’hoteleria i restauració i els equipaments cívics. Les botigues de conveniència, els establiments comercials annexos a les gasolineres i els establiments de menys de 300 metres quadrats de superfície de venda, i tots els establiments comercials ubicats en municipis turístics d'acord amb el que estableix l'article 38 de la Llei 18/2017, de l'1 d'agost, de comerç, serveis i fires, no poden romandre oberts ni portar a terme cap activitat de venda entre les 22 i les 7 h. Així, les botigues que obren 24 hores, només podran estar obertes de dia.


Amb relació als equipaments cívics, no s’hi poden realitzar activitats cíviques i comunitàries presencials en grup, i només es permet l'activitat que compleix una funció social d'especial rellevància com ara activitats d'intervenció socioeducativa, lleure educatiu i d'educació en el lleure d'infants, adolescents i programes de suport juvenil, i activitats d'intervenció social com ara menjadors socials. Les associacions de veïns i veïnes també es tanquen al públic.

A Rubí, doncs, el centre cívic La Cruïlla només podrà oferir activitats no presencials, i l'Espai Jove Torre Bassas es manté obert per continuar oferint els programes de suport juvenil.


La Sala Neus Català, l'Espai Francesc Alujas i el CRAC...

Pel que fa als equipaments no municipals, com la Sala Neus Català i l'Espai Francesc Alujas, ahir a la tarda ja van comunicar que les activitats previstes fins el proper 31 d'octubre, que s'havien de fer en format semi-presencial, es faran totalment telemàtiques, ja que la programació ho permet. L'Espai Francesc Alujas, que es va inaugurar a finals de setembre, també oferirà les seves activitats online.

Pel que fa al CRAC, que ja ha hagut de tancar el seu espai de cafeta atès que està afectada per les restriccions al sector de la restauració, la seva Junta Directiva es va reunir ahir d'urgència i va decidir cancel·lar temporalment alguns cursos i tallers que comporten més risc per la seva activitat física, però mantindrà els que tinguin a veure amb la formació social, integradors i culturals, amb totes les mesures de prevenció i reubicant-los en sales més grans per garantir la seguretat dels participants.

L'Ateneu municipal també continuarà oferint la seva programació formativa habitual "amb totes les mesures establertes des de la reobertura dels equipaments i amb grups molt reduïts".

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació