coronavirus

«Un clic para el cole»: la campanya d'Amazon a les escoles que ha molestat el comerç local català

Un centenar d'associacions comercialsm, entre les quals Comerç Rubí, han enviat una carta als Departaments d'Educació i Empresa de la Generalitat per deixar palès la seva queixa

per Sergi Baixas , 28 d'octubre de 2020 a les 16:00 |
Un centenar d'associacions i entitats comercials d'arreu de Catalunya, entre les quals hi ha Comerç Rubí, mostren el seu malestar després de detectar que des de diverses escoles s'havia fet arribar a les famílies una campanya promocional d'Amazon. Sota el lema "Un clic para el cole", l'acció proposa que les famílies puguin fer les seves compres habituals a la plataforma mentre ajuden a sumar un crèdit virtual per l’escola que triïn, que després el centre podrà utilitzar. La informació s'ha fet arribar a través dels canals de comunicació de les escoles.

Des del sector, han decidit enviar una carta als Departaments d'Educació i Empresa de la Generalitat de Catalunya per mostrar la seva inquietud a l'hora que es promocioni una iniciativa que promou la compra a través d'una plataforma privada basada en un "model i valors radicalment oposats als que fomentem des del comerç de proximitat".


En el comunicat reconeixen que "és evident que forma part de la llibertat individual que cadascú faci les compres on consideri oportú. Ara bé, no creiem que des de centres que es financen a través dels impostos dels contribuents sigui encertat promoure aquest tipus d’accions. De fet, des dels nostres centres escolars caldria ensenyar la importància i implicació del comerç en els pobles i ciutats com a element de cohesió social, així com el valor dels productes de proximitat".

El sector comercial "es posa a disposició dels centres escolars per col·laborar en tot el necessari per mostrar els valors del comerç de proximitat a les aules". 


Altres notícies que et poden interessar


 

Participació