El funcionament del CAP Mútua Terrassa com a CUAP serà una realitat el primer semestre de 2021

Aquest mes de novembre, però, el Punt d'Atenció Continuada (PAC) del CAP ja ha incorporat la possibilitat de realitzar estudis hematològics i bioquímics bàsics

El CAP Mútua Terrassa de Rubí
El CAP Mútua Terrassa de Rubí | Carla Serra
Redacció
04 de novembre del 2020
Actualitzat el 05 de novembre a les 15:27h
El funcionament del CAP Mútua Terrassa de Rubí com a Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) no serà una realitat fins al primer semestre de 2021. Aquest canvi suposarà l'obertura les 24 hores del dia, els 7 des de la setmana, i 365 dies a l'any.

Aquest mes de novembre, però, el Punt d'Atenció Continuada (PAC) del CAP ja ha incorporat la possibilitat de realitzar estudis hematològics i bioquímics bàsics, amb l'ús de química seca, com ja es fa a altres territoris. L'atenció primària d'aquest PAC és de dilluns a divendres, de les 20 h a les 8 h del matí; dissabtes, de les 17 h a les 8 h del matí, i les 24 hores els diumenges i festius.
 
Aquest nou servei del Punt d'Atenció Continuada permet evitar desplaçaments innecessaris de la població a altres dispositius i millorar la capacitat de resolució d’urgències de baixa i mitjana complexitat.

Aquest dispositiu presta atenció a les visites espontànies en l’àmbit de l’assistència primària generades en
el territori fora dels horaris dels respectius Equips d’Atenció Primària, i compta amb professionals de medicina general, infermeria i personal administratiu. També està dotat amb l’equipament necessari perquè -en cas d’emergència- es pugui fer una reanimació cardiopulmonar bàsica.

En poblacions com la de Rubí, el Pla Nacional d’Urgències de Catalunya (PLANUC) considera adequat
disposar d’un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) que permeti garantir una resolució de la
demanda d’atenció urgent de baixa i mitjana complexitat, millorar l’accessibilitat i la derivació a altres
dispositius, en cas que sigui necessari.

Per a l'alcaldessa, Ana María Martínez, l'obertura del CUAP de Rubí "resoldrà la reivindicació històrica d'un servei permanent d'urgències i, a més, guanyarem un dispositiu molt útil en un moment especialment complicat a l'atenció primària per la incidència de la Covid-19".