1 de 10
estudi de satisfacció ciutadana

Un 25% dels rubinencs es desplaça diàriament fora de la ciutat

L'oci, les compres i la feina són els principals motius, i a Terrassa destaquen els desplaçaments per visites als Hospitals

per RubiTV.cat, 5 de novembre de 2020 a les 20:00 |
L'Ajuntament de Rubí ha fet públics avui els resultats de l'estudi anual de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat de l'any 2019, que entre el 18 i el 29 de novembre va recollir l'opinió de 414 persones residents a Rubí, mitjançant un procés aleatori d'entrevistes domiciliàries amb una distribució mostral proporcional als habitants per districtes, barris, sexe i trams d'edat.

En les entrevistes es demanava a les persones enquestades la seva valoració sobre diversos aspectes de la ciutat, el grau de coneixement dels serveis i quins són els canals d'informació i comunicació que fan servir més habitualment.


De l'estudi se'n desprèn que un 25% dels rubinencs es desplaça diàriament fora de la ciutat, i un 38,9%, com a mínim un cop per setmana. Els principals destins dels ciutadans de Rubí són Barcelona (22,7%), Sant Cugat (17,3%) Terrassa (16,4%) i Sabadell (8,6%). Molt per sota, en percentatges poc significatius, es troben les ciutats de Castellbisbal, Molins de Rei o Cerdanyola.

Els principals motius per desplaçar-se són l'oci, les compres i la feina. Destaca un percentatge de visites (39%) per "altres motius" a Terrassa, que corresponen a les visites als Hospitals de referència de Rubí. Per feina, un 15,3% van a Barcelona, un 11,8% a Sabadell, un 11,6% a Sant Cugat i un 6,8% a Terrassa.


Els llocs on els rubinencs es desplacen amb més freqüència per a l'oci és Barcelona (51,7%), seguit de Sabadell (42,8%), Sant Cugat (40,5%) i Terrassa (29,8%). En canvi, per fer les seves compres els ciutadans de Rubí escullen Sabadell (25,5%), Sant Cugat (17,4%) i Barcelona i Terrassa (13,2%).

Pel que fa als mitjans de transport, un 51% dels desplaçaments a Barcelona es fan amb transport públic (FGC), i entre un 23 i un 29% a la resta de destinacions. Tota la resta dels viatges es fan amb vehicle privat, i l'ús de la Renfe - tenint en compte que la línia R8 uneix Rubí amb ciutats com Castellbisbal o Sant Cugat - o l'autobús és anecdòtic.

 

Participació