Rubí Sanitat, sobre el futur CUAP: «Sembla una presa de pèl»

La plataforma demana "més seriositat" i conèixer tots els detalls del projecte

Una de les concentracions de suport a la sanitat pública
Una de les concentracions de suport a la sanitat pública | Marta Casas
Redacció
06 de novembre del 2020
La Plataforma Rubí Sanitat ha emès un comunicat on protesta per la "manca de seriositat" per part del CatSalut amb relació a la instal·lació d'un Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) a Rubí al CAP Mútua Terrassa. "Sembla una presa de pèl... o una manioba política?", diuen.

Aquest anunci es va fer el passat 8 d'octubre, en el marc d'un Consell d'Alcaldies del Vallès Occidental, i es va anunciar que el mes de novembre entraria en funcionament. Aquesta setmana, però, els Serveis Corporatius de Comunicació de Mútua Terrassa han fet pública l'ampliació d'alguns serveis al CAP, però el funcionament de l'equipament com a CUAP no serà una realitat fins el primer trimestre de 2021.

Rubí Sanitat critica la falta de detalls sobre aquest nou equipament, i explica que, "pel que sembla, no s'havia parlat ni amb la mateixa Mútua sobre la concreció dels serveis". "Si es comunica un projecte, se suposa que està elaborat i correctament planificat... però aquesta manera de fer fa olor d'improvisació".

La plataforma, que en el seu moment ja va manifestar els seus dubtes sobre aquesta qüestió, demana al CatSalut "més seriositat", i que "es deixi de jugar amb la nostra salut". Així, reclama conèixer el projecte del CUAP, el calendari d'implementació, les instal·lacions i prestacions.

A més, continuen manifestant el seu desacord amb què s'entregui la gestió d'aquest CUAP a Mútua Terrassa, "una entitat amb ànim de lucre que ha demostrat una mala gestió, amb les llistes d'espera més llargues de Catalunya i manca de transparència".