La cartera de serveis del futur CUAP de Rubí encara s'està definint

Els detalls sobre l'equipament es donaran a conèixer a mesura que s'acosti la data d'entrada en funcionament

El CAP Mútua Terrassa a Rubí
El CAP Mútua Terrassa a Rubí | Carla Serra
09 de novembre del 2020
La cartera de serveis, així com la dotació de personal del futur Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) de Rubí, que s'ubicarà a l'actual equipament del CAP Mútua Terrassa i entrarà en funcionament durant el primer semestre de 2021, encara està per definir.

Així ho ha explicat a RubiTV.cat el Servei Català de la Salut, després que l'anunci de la seva obertura hagi deixat algunes incògnites; la més recorrent, si el nou centre disposarà d'atenció a les urgències pediàtriques, una de les reclamacions històriques tant de la plataforma Rubí Sanitat com de l'Ajuntament de Rubí, i que ja es va posar sobre la taula al mes de febrer, en una reunió entre la regidora de Salut Pública de l'Ajuntament de Rubí, Marta Oliva, i la directora del Sector Sanitari Vallès Occidental Est, Núria Serra.

Els CUAP són dispositius sanitaris d'atenció primària per donar resposta a les urgències de baixa i mitjana complexitat durant les 24 hores, els 365 dies de l'any, tal com els defineix el CatSalut. Se solen ubicar als espais urbans amb més densitat de població, i ajuden a esponjar les urgències dels Hospitals, que solen donar prioritat a les urgències de pacients amb risc vital. A més, a la majoria s'hi poden fer analítiques i radiografies.

L'atenció a les urgències als CUAP s'estructura en cinc nivells: reanimació (quan hi ha risc vital immediat), emergència (en situacions d'alt risc), urgent (quan hi ha necessitat de múltiples exploracions i estabilitat fisiològica), menys urgent (quan hi ha necessitat d'exploració i diagnòstic) i no urgent (es tracta de visites que es podrien realitzar amb cita prèvia o bé a les urgències del CAP). El detall dels serveis que oferirà el futur CUAP de Rubí es donaran a conèixer a mesura que s'acosti la data prevista de posada en marxa del dispositiu.