L'avinguda de La Llana tornarà a ser de vianants els caps de setmana i festius

Es recupera la mesura que es va aplicar al maig, tenint en compte el confinament municipal

La mesura s'aplica tenint en compte el confinament municipal
La mesura s'aplica tenint en compte el confinament municipal | Localpres
Redacció
19 de novembre del 2020

El Comitè d’emergències de la Covid-19 ha decidit tornar a activar de forma temporal el tancament al trànsit d’un tram de l’avinguda de la Llana i el passeig de la Riera a partir d'aquest dissabte, 21 de novembre, perquè la ciutadania hi pugui passejar o fer esport respectant la distància interpersonal de seguretat.

La mesura s’aplicarà els caps de setmana i els dies festius entre les 10 i les 20 h, en el tram comprès entre la plaça de la Verneda i el Pont de Can Claverí i al passeig de la Riera.

Mentre durin les restriccions del trànsit, els vehicles tenen com a alternativa el carrer del pont de Can Claverí, en sentit nord; i la carretera C-1413, en sentit sud. Pel que fa a l'aparcament, el Consistori recomana estacionar a la plaça de la Verneda o el carrer del Pont de Can Claverí. Els vehicles que estiguin estacionats en alguna de les vies afectades podran sortir de les avingudes a baixa velocitat i respectant els vianants.

L'objectiu és guanyar espai per a la població en detriment del vehicle privat, coincidint amb el confinament municipal dels caps de setmana, i garantir que s'hi pugui transitar mantenint el distanciament social.

L'Ajuntament també ha ampliat el pas per a vianants habilitat en el marc de les obres del pont del carrer Sant Joan: s'han desplaçat les tanques que delimitaven les obres, i s'ha marcat el canvi de nivell entre la vorera i la calçada.

Segons ha explicat el regidor de Mobilitat, Rafael Güeto, la voluntat de l'Ajuntament és "oferir espais perquè la ciutadania pugui passejar o fer esport amb seguretat", i ha recordat les diverses mesures que s'han dut a terme dins del Pla de mobilitat post-Covid-19, com ara l'habilitació de 4 quilòmetres de via pública amb prioritat inversa - és a dir, amb prioritat per a la ciutadania a peu - o l'ampliació de zones per a vianants a alguns carrers de la ciutat.