Calvet prioritza «generar economia» al camp de golf malgrat el compromís de Sant Cugat i Rubí per convertir-lo en parc

Incasòl estaria treballant en un "nou model de camp, més petit i enfocat a l'esport de base" que estaria gestionat per un operador privat

Damià Calvet
Damià Calvet | Adrià Costa
NacióSantCugat
27 de novembre del 2020
Actualitzat a les 12:16h
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, prioritza "generar economia" al camp de golf abandonat de Can Sant Joan a les mocions aprovades pels ajuntaments de Sant Cugat i Rubí a favor de reconvertir l'espai de més de 90 hectàrees en un parc públic interurbà.

En una entrevista a NacióSantCugat, Calvet assenyala que "el camp de golf ja hi era i que havia deixat de prestar activitat". Com que va ser el primer i únic camp de golf públic del país considera que cal "rehabilitar-lo perquè continuï prestant servei".

Un plantejament que va en contra de la línia que havia adoptat Junts per Sant Cugat en sessió plenària al març del 2019 per un gran parc entre els dos termes municipals on s'ubiquen els terrenys. La setmana passada però, Junts per Valldoreix va tombar la moció de suport a la reconversió amb el seus vots en contra. Preguntats per aquest mitjà, de moment Junts per Sant Cugat ha decidit no fer declaracions.

El conseller santcugatenc, que s'ha presentat per liderar la llista de Junts per Catalunya a les eleccions del 14-F, afirma que "els ajuntaments aproven mocions i nosaltres les valorem"; afegint tot seguit: "Creiem que cal donar suport a una activitat que també genera economia. Segons sembla, Incasòl estaria treballant en un "nou model de camp, més petit i enfocat a l'esport de base" que estaria gestionat per un operador privat. En concret, per una escola de golf que estaria interessada. 

Calvet assegura que "al voltant hi ha un espai verd molt generós" i que la combinació d'aquest equipament esportiu i l'espai verd pot donar "dinamisme" al territori.

En aquest sentit, la setmana passada es va presentar la nova plataforma Reconvertim el camp de golf Rubí - Sant Cugat, impulsada per Rubí d'Arrel i l'ADENC, amb l'objectiu de protegir l'espai i avançar amb el projecte inicial de convertir-lo en un gran parc públic de gestió compartida entre els dos consistoris vallesans. L'entitat ja compta amb el suport d'una vinenta d'associacions, diversos partits polítics i més d'un miler de firmes.