Rubí commemora el Dia Internacional de les Ciutats Educadores

El ple votarà l'adhesió a l'Aliança Educació 360 a la sessió ordinària del mes de desembre

Fotograma del vídeo dels directors dels centres educatius
Fotograma del vídeo dels directors dels centres educatius | Ajuntament de Rubí
Redacció
30 de novembre del 2020
Actualitzat el 01 de desembre a les 14:35h

Rubí s'ha sumat aquest dilluns a la commemoració del Dia Internacional de les Ciutats Educadores, que enguany coincideix amb el 30è aniversari de la Carta de les Ciutats Educadores i se celebra amb el lema 30 anys transformant persones, ciutats per a un món millor!

Els directors i les directores de la majoria dels centres educatius de Rubí han explicat, a través d'un vídeo, la seva definició de la ciutat educadora, i coincideixen en assenyalar que ha de ser un model de ciutat que promogui l'educació més enllà de l'escola, ser inclusiva i impulsar el projecte vital de totes les persones que hi viuen.

“El 30 de novembre posem en relleu que la base de la societat, el seu esquelet, és l’educació. I, evidentment, la matèria primera de l’educació són els nens i nenes... però la ciutat educadora ens recorda que l’educació és per a tota la vida i una ciutat educadora ho ha de ser cada dia”, ha dit el regidor d’Educació i Infància.

Rubí es va adherir el 1992 a la Carta de Ciutats Educadores i al 2004 es va incorporar com a membre de ple dret a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE).

Rubí s'adherirà a l'Aliança Educació 360 al desembre

Els valors de les ciutats educadores coincideixen amb els de l'Aliança Educació 360º, que aplega ajuntaments i ens locals, xarxes de centres educatius, associacions de mestres i educadors, entitats de lleure i del tercer sector social, cultural i esportiu de Catalunya, a més de grups de recerca de les universitats.

L’Aliança Educació 360, impulsada per la Diputació de Barcelona, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica (FMRPC) i la Fundació Jaume Bofill,  es proposa com a repte que tothom tingui més i millors oportunitats educatives en tots els temps i espais de la seva vida, connectar l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu i que l’accés a noves oportunitats educatives es faci amb equitat, sense exclusions, perquè cada persona pugui construir el seu propi itinerari vital.

L’Ajuntament de Rubí votarà en el marc del Ple municipal del mes de desembre l’adhesió de Rubí a l’Aliança Educació 360.

Protesta de les entitats de lleure, dissabte passat

Dissabte passat, diverses entitats del lleure de Rubí es van manifestar reclamant que es permetés la tornada a la presencialitat, ja que asseguren que són una activitat essencial i segura, i que s'ha prioritzat l'educació formal deixant de banda tots els valors educatius que es transmeten als esplais i als caus.

La protesta va fer un recorregut des de l'estació, on es va llegir el manifest, fins a l'Ajuntament de Rubí, i va ser seguida per més d'un centenar de persones, entre monitors, infants i pares.
 

Manifestació de les entitats del lleure de Rubí, el passat 21 de novembre Foto: Marta Casas