ocupació

En marxa un programa d’inserció laboral per retenir el talent de les persones joves

"Construint Vies per l’Ocupació" està subvencionat per la Diputació de Barcelona

per RubiTV.cat, 2 de desembre de 2020 a les 10:30 |
L'edifici del Rubí Forma | Ajuntament de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Rubí Forma, el servei d'ocupació de l'Ajuntament de Rubí, ha posat en marxa el programa Construint vies per l'ocupació, un programa d'inserció laboral que s'adreça a persones d'entre 16 i 29 anys i que té com a objectiu "atraure, retenir i gestionar el talent de les persones joves de la ciutat". 

Habitualment aquestes persones queden fora dels programes de polítiques actives d'ocupació, i per això el programa té la intenció és posar en relleu el talent del col·lectiu jove amb formació qualificada, per tal que el puguin posar en pràctica a les empreses del territori, perquè quedin vinculats al municipi.


Per ser participant del programa, que preveu orientar i acompanyar en la inserció a 30 persones, cal tenir entre 16 i 29 anys, estar en situació d'atur o precarietat laboral, i disposar d'una formació professionalitzadora de grau mitjà o grau superior, o estudis universitaris. Es prioritzaran les persones joves amb formació professionalitzadora, preferentment al sector industrial.

Les persones interessades en el programa es poden inscriure a través de la web del Rubí Forma, i se'ls oferirà una tutorització i disseny d'itineraris professionals per a la millora de l'ocupabilitat, accions d'intermediació i acompanyament a la inserció laboral, i accions d'aproximació als recursos públics als joves de la ciutat.


Rubí ha rebut 31.500 euros de la Diputació de Barcelona per subvencionar aquesta proposta, dins del paquet de més de 300.000 euros en subvencions per promoure la competitivitat empresarial, fomentar el servei local d’ocupació i impulsar el comerç que es va anunciar abans de l’estiu.

 

Participació