El Consell Esportiu Vallès Occidental s'adhereix a la campanya «Esport segur»

Els Consells Esportius de Catalunya defensen que fer esport és " segur, necessari i un bé essencial"

Redacció
06 de desembre del 2020
Els Consells Esportius de Catalunya proposen adoptar un Pla de xoc per l'esport escolar on tothom tingui garantida la pràctica esportiva i reiteren que s'han pres totes les mesures necessàries perquè tothom pugui reprendre la pràctica de l'esport. El Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa s'adhereix a aquest manifest i recolza la campanya Esport Segur.

La campanya Esport Segur fa una crida a la responsabilitat i confiança en la represa esportiva. L'objectiu és conscienciar la ciutadania i les institucions de la importància de practicar activitat física i de col·laborar perquè l'esport escolar es pugui reprendre amb normalitat.

El pla de xoc vol fer front a les desigualtats i garantir l'accés a l'esport escolar a 250.000 infants i joves de Catalunya. Com bé explica el President de la UCEC, Jaume Domingo, "la crisi del covid accentua les desigualtats i agreuja la situació econòmica de les famílies, no podem permetre que això sigui un impediment perquè els fills d'aquestes famílies facin esport". A més, Domingo ha recalcat que des dels consells esportius es proposa un model d'esport basat en la transmissió dels valors i la salut.

Els Consells Esportius han engegat un exhaustiu pla de mesures higièniques i seguretat per tal que es pugui tornar a practicar esport de manera segura. Es tracta d'aconseguir assegurar el dret a l'activitat física arreu del territori. La campanya Esport Segur tindrà difusió arreu del territori català, també en l'àmbit digital.