1 de 10
ocupació

Rubí començarà a formar rehabilitadors energètics al gener

Es tracta d'un nou perfil professional desenvolupat a través dels serveis Rubí Brilla i Rubí Forma

L'edifici del Rubí Forma | Ajuntament de Rubí
per RubiTV.cat, 10 de desembre de 2020 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El pròxim mes de gener començarà la primera edició del programa La rehabilitació i estalvi energètic amb sistemes passius. Professió de futur, un projecte professional desenvolupat íntegrament a Rubí a través del Rubí Forma i el Rubí Brilla.

El programa vol implementar el perfil professional de rehabilitador de l'envolupant amb sistemes d'aïllament tèrmic en el mercat de treball, una qualificació professional de Gestió dels sistemes d'eficiència energètica en l'envolupant, que és un recurs ocupacional amb relació als tècnics en aïllaments i eficiència energètica en l'envolupant, i que a mig termini serà un actiu per a la transició cap a un model energètic més sostenible, més net i més sa.


La capacitació s’adreça a persones inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO) o en actiu en situació de millora de treball, amb un nivell mínim d’estudis d’ESO o equivalent, i que tinguin motivació per l’eficiència energètica i/o experiència en aquest sector professional i/o sectors relacionats amb el mateix, especialment el de la construcció.

Les 10 persones que es formaran a través d’aquesta proposta aprendran a millorar l’eficiència energètica dels edificis i el confort de les persones que els utilitzen a partir de la rehabilitació amb sistemes passius en l’envolupant (parets, terres, sostres, portes i finestres...). Un cop aprovada la qualificació, l’alumnat podrà treballar com a tècnic/a en aïllaments i eficiència energètica en l'envolupant i com a tècnic/a en eficiència energètica en l'envolupant.


La formació combina la capacitació professional (450 h) amb les pràctiques no laborals en empreses (150 h), a més de l’acompanyament a la inserció mitjançant una metodologia participativa per part de l’empresa.
La inscripció es pot formalitzar presencialment al Rubí Forma o a través del web del Rubí Forma. El programa està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.

 

Participació