museu vallhonrat

El Museu Etnogràfic Vallhonrat publica un llibre per celebrar els seus 60 anys d'història

La col·lecció de l'entitat compta amb més de 9.000 peces catalogades

per RubiTV.cat, 8 de gener de 2021 a les 13:00 |
El Museu Etnogràfic Vallhonrat | Marta Casas
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Museu Etnogràfic Vallhonrat celebra enguany els 60 anys de la seva fundació. El naixement del museu fou gràcies al treball conjunt del matrimoni format per Miquel Vallhonrat i Rosa Guiu, que van decidir reformar els antics habitatges que tenien rellogats i condicionar-los per tal d'exposar-hi una particular col·lecció iniciada amb objectes familiars de principis del segle XVII.

La col·lecció s'ha anat ampliant amb donacions de particulars i compra de peces en antiquaris fins a omplir les vuit sales expositives que formen el museu, amb més de 9.000 peces catalogades.


Fins a tres generacions de la família han treballat unides i de manera coordinada per donar continuïtat a la tasca de preservació del llegat patrimonial que s'hi conserva, i que l'any 2019 va ser reconeguda per la Generalitat amb la Creu de Sant Jordi.Per celebrar aquestes sis dècades de feina al voltant de la història, l'art i la cultura s'ha editat el llibre Història del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí, que es farà arribar a amistats i clients a mitjan gener de 2021, i que recull el món del col·leccionisme, l'art i la cultura de Rubí a través de la seva gent.
 
La publicació inclou informació i fotografies inèdites que la família ha volgut compartir, i vol obrir les portes d'un museu que és referent a Catalunya en l'àmbit de la protecció i divulgació de bona part del patrimoni etnogràfic, una tasca de preservació cultural i històrica reconeguda amb la Creu de Sant Jordi l'any 2019.

 

Participació