Medi Ambient

El transport escolar de la comarca serà més sostenible el curs vinent

La selecció del transport escolar del Consell Comarcal pel curs 2021-2022 inclou criteris socials I mediambientals

per RubiTV.cat, Vallès Occidental | 16 de gener de 2021 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Per primera vegada, el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha inclòs dins criteris de valoració ambiental en les ofertes del transport escolar per l'any 2021-2022. En concret s'ha inclòs el distintiu de garantia de qualitat ambiental de la Generalitat. Així, els vehicles que el tinguin rebran la màxima puntuació amb independència de l'any de la primera matriculació. 

A més, es valoren també els sistemes d'integració social del personal i s'exigeix l'aplicació del Salari Mínim Comarcal. El servei que es licita es divideix en 24 lots, cadascun amb diferents rutes per als dos tipus de serveis, obligatori i no obligatori. Aquest desglossament del contracte en lots afavoreix que les petites i mitjanes empreses del sector puguin presentar les seves ofertes.


En el cas que dues o més ofertes de licitadors siguin equivalents, el criteri de preferència serà per aquella que acrediti tenir contractades persones amb diversitat funcional o discapacitades, o col·lectius amb dificultats d'inserció laboral.

El licitador que sigui el proposat per ser l'adjudicatari de cada lot es comprometrà a que el personal acompanyant i de conducció sigui professional i experimentat i que tots els vehicles disposin de cinturó de seguretat i les condicions adequades. A més, és obligatori per l'empresa adjudicatària aplicar a la plantilla un salari mínim de 15.000 € bruts anuals.


El ple ha aprovat iniciar l'expedient per la contractació del servei de transport escolar obligatori i no obligatori pel curs 2020-2021. El pressupost base de licitació és de 3.100.932,66 euros i hi ha la possibilitat de prorrogar el contracte fins el curs 2024-2025. 
 

 

Participació