1 de 10
emprenedoria

Els joves de la nova edició de l'«Explorer» buscaran solucions als objectius de desenvolupament sostenible

El programa d'emprenedoria està impulsat pels ajuntaments de Cerdanyola i Sant Cugat i el Parc de Recerca UAB

per RubiTV.cat, 24 de gener de 2021 a les 13:00 |
El passat dimarts, 19 de gener, va tenir lloc la inauguració, en format virtual, del programa Explorer “Joves amb solucions” per donar el tret de sortida a la iniciativa d’impuls i suport a l’emprenedoria que promouen els Ajuntaments de Cerdanyola i de Sant Cugat, juntament amb el Parc de Recerca UAB (PRUAB).

Per aquesta edició del programa s’han seleccionat 44 joves, d’entre 18 i 31 anys, i 27 projectes d’emprenedoria que contribuiran a resoldre els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) 2030 de les Nacions Unides, com la fi de la pobresa, educació de qualitat, igualtat de gènere, energia assequible i no contaminant, treball decent i creixement econòmic, reducció de les desigualtats, ciutats i comunitats sostenibles, producció i consum responsables, acció pel clima, entre d’altres.


Durant 12 setmanes, els joves desenvoluparan habilitats emprenedores i assistiran a sessions pràctiques i tallers de design thinking, creativitat, finances, lideratge, màrqueting o habilitats comunicatives. També comptaran amb el suport personalitzat d’un mentor que els aportarà la seva experiència i assessorament. El programa compta amb un itinerari formatiu que incorpora la metodologia Lean Startup, que permet la creació àgil de nous models de negoci aplicant els principis d'innovació contínua i aprenentatge validat. 

La tinenta d’alcaldia de Promoció econòmica, ​Elena Vila, va assegurar que "Sant Cugat continua apostant per la innovació, l’emprenedoria i el talent dels i les joves". Vila va puntualitzar també que "és un encert que els projectes seleccionats aquest any busquin donar solucions als reptes que ens plantegen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”. També va recordar que des de l’inici de l’Explorer, ara fa deu anys, Sant Cugat va donar suport a prop de 180 projectes. 


Per la seva banda, l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón, va considerar que "des de l’administració hem d’abordar els reptes que ens proposa l’economia social". En aquest sentit, va expressar que "l’Explorer és un programa que garanteix la col·laboració entre les diferents administracions, el món de la Universitat, l’empresa i la societat. És un privilegi treballar conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Cugat i el Parc de Recerca de la UAB”. 

Premis i continuïtat dels projectes

El projecte més ben valorat del programa participarà aquest estiu en un esdeveniment internacional, l’European Innovation Academy, que se celebrarà a Lisboa. Aquesta iniciativa d’impuls al talent jove està promoguda pel Banc Santander a través de Santander Universitats i dirigida pel Centre Internacional Santander Emprendimiento (CISE) i també compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. 

 

Participació