L'Ajuntament ofereix sessions informatives en matèria d'estrangeria

El Servei de Ciutadania ha ampliat l'oferta formativa de llengua catalana per obtenir el Certificat d'Acollida

Persones que han rebut el certificat d'acollida a Rubí, l'any 2019
Persones que han rebut el certificat d'acollida a Rubí, l'any 2019 | Localpres
Redacció
26 de gener del 2021
El Servei d'Atenció a la Mobilitat Internacional (SAMI) de l'Ajuntament de Rubí ha posat en marxa sessions informatives en matèria d'estrangeria, per atendre les persones amb necessitat de resoldre dubtes sobre la seva situació legal a Espanya, a càrrec de l'assessor especialitzat en aquest àmbit que atén les consultes al SAMI. 

Les xerrades tindran lloc cada mes, i s'hi explicaran les vies de regularització, els drets laborals de les persones nouvingudes i com és el procés per obtenir la nacionalitat, entre d'altres. 

Les sessions es realitzaran a càrrec de l'assessor especialitzat en matèria d'estrangeria que atén les consultes al SAMI. Durant les xerrades, que tindran lloc cada mes, s’explicarà quines són les vies de regularització, quins són els drets laborals de les persones nouvingudes i com és el procés de nacionalitat, entre altres.

Les primeres sis sessions es faran els dies 29 gener, 26 febrer, 26 març, 30 abril, 28 maig i 25 juny, sempre de 10 a 12 h. La primera sessió serà en línia i a partir d’aquí, s’intercalarà la modalitat en línia i la presencial per garantir que tothom hi tingui accés.

“Treballem per millorar els serveis que oferim als nostres veïns i veïnes, en aquest cas, ampliant l’accés a la informació i la formació per facilitar la inclusió de les persones nouvingudes. Es tracta d’eines per garantir drets i continuar sent un municipi d’acollida i divers, valors que ens fan créixer com a ciutat”, diu el regidor de Ciutadania, Pau Navarro Cano.

Més oferta formativa per a persones nouvingudes

El Servei de Ciutadania, per la seva banda, ha ampliat l'oferta formativa de llengua catalana, i oferirà 5 cursos de 90 hores del primer mòdul del circuit per accedir al certificat d'acollida. Els altres dos mòduls són per adquirir coneixements laborals (15 hores) i de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic (15h)

Les persones que realitzin els 3 mòduls amb un mínim del 75% d'assistència a cadascun d'ells en un màxim de dos anys obtenen el Certificat d'Acollida de la Generalitat de Catalunya, que té un reconeixement jurídic en procediments d'estrangeria i en processos de nacionalitat. 

Rubí ofereix el circuit complet d’acollida amb la col·laboració de la Fundació Privada FICAT i la col·laboració del Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers (CITE), tots dos subvencionats per la Generalitat de Catalunya.  

Les persones interessades a assistir a les xerrades o als cursos formatius han de demanar cita amb el Servei de Primera Acollida  al carrer General Prim, 33-35, 2a planta, o bé trucar al 93 588 70 77 (ext. 4005) en els horaris següents: de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i els dilluns, dimarts i dimecres, de 16 a 19 h.