La campanya municipal de prevenció del coronavirus arriba a 5.000 persones a Rubí

Els educadors constaten que hi ha dos grans grups de població: el majoritari, coneix i respecta les mesures; el minoritari mostra desinterès

Educadors de la Creu Roja a la plaça de l'estació de Rubí
Educadors de la Creu Roja a la plaça de l'estació de Rubí | Lali Puig - Ajuntament de Rubí
Redacció
28 de gener del 2021
Actualitzat a les 8:58h
El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí, amb el suport dels Serveis Socials, ha impulsat entre el 15 de desembre i el 21 de gener una campanya especial d'informació i sensibilització sobre la Covid-19.

Durant aquest període de temps, vuit promotors de la salut de Creu Roja han rotat per diversos punts estratègics de la ciutat per tal de conscienciar els rubinencs sobre la pandèmia, i així contribuir a frenar la transmissió del virus, i han arribat a un total de 4.761 persones - 1.967 dones i 2.794 homes.

Les quatre parelles de Creu Roja han treballat de dilluns a divendres de 16 a 20 h, els dissabtes d'11 a 14 i de 17 a 20 h, i els diumenges d'11 a 14 h i de 17 a 19 h, i s'han ubicat en punts amb alta concentració de gent i activitat comercial: l'avinguda Barcelona, la plaça de Pere Esmendia, la plaça Doctor Guardiet, el carrer Maximí Fornés, la zona del Mercat, la rambla del Ferrocarril i el mercadal.

Aquesta campanya ha permès constatar que la majoria de les persones duen la mascareta posada correctament i respecten les distàncies de seguretat, per exemple, quan han de fer cua per entrar a un comerç.

Per altra banda, també han pogut comprovar que encara hi ha persones que abaixen la guàrdia quan es treuen la mascareta per ingerir aliments o begudes pel carrer, parlar per telèfon o fumar, o quan conversen amb algun conegut sense deixar la separació recomanada.

Aquest equip de sensibilització ha diferenciat dos grans grups de població: un que coneix les mesures o bé demana ajuda per poder-ho fet, bé per manca de recursos o per dubtes sobre la normativa; i un altre que mostra desinterès per aquestes mesures i no accepta la sensibilització.

En el temps de funcionament de la campanya, els informadors han distribuït 887 mascaretes. La majoria de les seves intervencions han estat per no dur posat aquest element de protecció o per no fer-ho correctament (a la barbeta, amb el nas fora...).