S'aprova per unanimitat el nou Reglament Orgànic Municipal

Govern i oposició arriben a un acord al mateix ple municipal per garantir el vot favorable de totes les formacions

El document s'aprovarà després de quatre anys de treballs per arribar a un consens
El document s'aprovarà després de quatre anys de treballs per arribar a un consens | Ajuntament de Rubí
28 de gener del 2021
Actualitzat a les 20:39h
El primer ple municipal de l'any 2021 ha aprovat inicialment el Reglament Orgànic Municipal (ROM), que regula l'organització de la corporació, per unanimitat de tots els grups municipals, tot i que inicialment tota l'oposició havia manifestat la intenció de votar-hi en contra.

El motiu ha estat més de caràcter tècnic que no pas polític: un dels articles de la versió definitiva que s'ha presentat al ple, el 110, deia originalment que els càrrecs electes, a l'hora de demanar informació, haurien de fer-ho per escrit al Registre General, i haurien de motivar-ho.

Això, segons ha explicat Antoni Garcia (VR), "no s'ajusta a la llei", ja que la Llei de Bases del Règim Local diu que tots els membres de la corporació, inclosos els càrrecs electes, tenen dret a l'accés a la informació sense necessitat de motivar o justificar-ho. També ho avalen diverses sentències del Tribunal Suprem i el Defensor del Poble, ha afegit.

Tant Betlem Cañizar (AUP) com Roberto Martín (Cs) com Xavier Corbera (ERC) s'han afegit a l'argumentació de Garcia, i la portaveu de l'AUP ha proposat modificar el punt de conflicte per acord de tot el ple; una proposta que ha avalat el Secretari de l'Ajuntament i que ha acabat, doncs, modificant la redacció del Reglament Orgànic Municipal amb un acord in voce de tots els grups municipals.

Així, Rubí compta amb un nou Reglament Orgànic Municipal, quatre anys i fins a vint-i-nou versions després d'haver iniciat els treballs, i incorpora moltes propostes que han fet arribar els grups municipals, com han expressat al ple. "Vull que ens felicitem perquè tots els grups han col·laborat en la redacció d'aquest document, que és molt important per garantir el bon funcionament i organització de l'Ajuntament", ha expressat l'alcaldessa, Ana María Martínez.